Με τις εξελίξεις στο ΣΥΡΙΖΑ να είναι ραγδαίες και την κατάσταση να μυρίζει «μπαρούτι», η στήλη Big Mouth του Powergame.gr «φέρνει στο φως» τον ρόλο του Αλέξη Τσίπρα και τις πρωτοβουλίες του αναφορικά με το στόχο του, που αφορά την άμεση σύγκληση των κομματικών οργάνων προκειμένου να αναβληθεί το συνέδριο του κόμματος, που επρόκειτο να ξεκινήσει τις εργασίες του την Πέμπτη. Η στήλη αποκαλύπτει τις επαφές του πρώην πρωθυπουργού με την Όλγα Γεροβασίλη, με την δημοσιοποίηση της θέσης της για το ζήτημα να απολαμβάνει «της απολύτου εγκρίσεως του αρχηγού Αλέξη», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη στήλη. Ένα πρώτο μήνυμα του «προβληματισμένου» για τις εξελίξεις Τσίπρα, σύμφωνα πάντα με τη στήλη, με αποδέκτη τον Κασσελάκη και τα όσα πράττει ενόψει του συνεδρίου ήταν η αποχώρηση Φλαμπουράρη από την Πολιτική Γραμματεία, με τον Στέφανο Κασσελάκη πάντως να φαίνεται πως δεν έλαβε το «μήνυμα».

Τι αναφέρει η στήλη Big Mouth

Οι παρασκηνιακές επαφές Τσίπρα

– Για τις παρασκηνιακές επαφές του προέδρου Τσίπρα έχω την αίσθηση ότι σας έχω μιλήσει εκτενώς. Ο πρώην πρωθυπουργός ήταν προβληματισμένος με τα όσα έφταναν στ’ αυτιά του για τις κινήσεις που έκανε ο διάδοχός του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης. Αν και αρχικώς απέφευγε κάθε σχόλιο που να επέφερε τον κίνδυνο να εκληφθεί ως προσπάθεια υπονόμευσης του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ. Όταν όμως η κατάσταση ξέφυγε, ο αρχηγός Αλέξης όχι μόνο μίλησε, αλλά, όπως πληροφορούμαι, «παραμίλησε» (με την καλή έννοια) με πολλά στελέχη του κόμματος. Η πρόσφατη αποχώρηση Φλαμπουράρη για τους έχοντες εικόνα ήταν ουσιαστικά ένα πρώτο μήνυμα του Τσίπρα προς τον Κασσελάκη. Ωστόσο, ο τελευταίος, μη έχοντας εικόνα του έντονου προβληματισμού που είχε κυριεύσει το μυαλό του προκατόχου του, αντιμετώπισε τη «φυγή» του μπάρμπα Αλέκου ως μια αντίδραση ενός ηλικιωμένου.

Η συνάντηση και το post της Γεροβασίλη

– Μετά το πρώτο μήνυμα με την αποχώρηση Φλαμπουράρη, χθες ο πρόεδρος Τσίπρας έστειλε ένα πιο ηχηρό. Ο λόγος για το post της Όλγας Γεροβασίλη, ενός στελέχους που διατηρεί στενή και διαχρονική επαφή με τον πρώην πρωθυπουργό. Από το ρεπορτάζ που έκανα προκύπτει ότι η αντιπρόεδρος της Βουλής είχε και συνάντηση και αλλεπάλληλες τηλεφωνικές συνομιλίες με τον πρώην πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τη διάρκεια αυτών των επαφών αποφασίστηκε να γραφτεί το χθεσινό post, με στόχο να συγκληθούν άμεσα τα κομματικά όργανα για την αναβολή του Συνεδρίου. Άλλωστε, με το υπάρχον κλίμα κανείς δεν μπορεί να προβλέψει τι μπορεί να συμβεί από την Πέμπτη μέχρι και την Κυριακή, που ολοκληρώνονται οι εργασίες της κορυφαίας κομματικής εκδήλωσης. Σε κάθε περίπτωση, εκείνο που θέλω να κρατήσετε εσείς είναι ότι η πρωτοβουλία της Γεροβασίλη απολάμβανε της απολύτου εγκρίσεως του αρχηγού Αλέξη.