Δίνουν και παίρνουν τα γεύματα και τα δείπνα μεταξύ των ανεξάρτητων βουλευτών ενόψει της εκλογής για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας του Φεβρουαρίου, σε μια προσπάθεια να δουν τι θα κάνουν όταν φτάσει η κρίσιμη στιγμή.

Ανάμεσα στους 23 ανεξάρτητους υπάρχουν μερικοί -όχι οι περισσότεροι- που έχουν καταλήξει πως δεν θα ψηφίσουν όποιος και αν είναι υποψήφιος. Ομως η συντριπτική πλειονότητα το σκέφτεται.

Αυτή την εβδομάδα, σε ένα από αυτά τα τραπέζια - σε απόμερη ταβέρνα της Αθήνας- μαζεύτηκαν βουλευτές που έχουν διαγραφεί ή αποχωρήσει οικειοθελώς από τουλάχιστον τρία διαφορετικά κόμματα και απολαμβάνοντας μεζέδες και κρασάκι συζήτησαν για τη στάση τους το επόμενο διάστημα. Κατάληξη σε ό,τι αφορά το τι ακριβώς θα κάνουν όταν φτάσει η ώρα της κρίσιμης ψηφοφορίας δεν υπήρξε, αλλά σχεδόν όλοι τους είναι από εκείνους που δεν αποκλείουν την πιθανότητα, αν οι πολιτικές συνθήκες το επιτρέψουν, να δώσουν τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να συμπληρώσει τετραετία, στηρίζοντας τον υποψήφιο που θα υποδείξει.

Το πιο ενδιαφέρον από το συγκεκριμένο τραπέζι ήταν η παρουσία τουλάχιστον ενός εκπροσώπου της Νέας Δημοκρατίας, που είναι επίσης βουλευτής και διατηρεί πολύ καλές προσωπικές σχέσεις μαζί τους. Και ο οποίος, χωρίς να τους πιέσει πολύ, προσπαθούσε να τους πείσει ότι το καλύτερο για τη χώρα και για τους ίδιους είναι να βοηθήσουν να μην έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ στα πράγματα μετά από μια πρόωρη εκλογική αναμέτρηση. Αυτό που μαθαίνουμε πάντως είναι πως για να πειστούν όλοι τους θα χρειαστούν κι άλλα τέτοια τραπέζια. Και κυρίως κυβερνητικές κινήσεις που θα δώσουν «ανάσες» στον κόσμο και θα δικαιολογήσουν τη θετική ψήφο των ανεξάρτητων βουλευτών.

Διαβάστε επίσης:

Αυτή είναι η απόφαση για την οριοθέτηση της ελληνικής ΑΟΖ

Ψαριανός: Αν γίνουν εκλογές θα βγουν οι Διαμαντόπουλοι και οι πασοκαρίες