Η Ράνια φεύγει, Μωραΐτης - Μπουρνούς έρχονται

Τα επόμενα 24ωρα θα έχουμε εικόνα εάν ο Στέφανος Κασσελάκης θα δρομολογήσει έκτακτη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις για εκλογή νέας πολιτικής γραμματείας ή ακόμη και για αντικατάσταση των γραμματέων του ΣΥΡΙΖΑ. Δηλαδή της Ράνιας Σβίγκου και του αναπληρωτή της, Γ. Βασιλειάδη. Πάντως, επειδή η συζήτηση έχει ανοίξει και στο παρασκήνιο αρχίζουν και κυκλοφορούν ονόματα, οφείλουμε να τα καταγράψουμε, κρατώντας φυσικά επιφυλάξεις. Για τη θέση του γραμματέα της ΚΕ, σε περίπτωση που παραιτηθεί η Ράνια Σβίγκου, ισχυρό προβάδισμα φέρεται να έχει ο Θ. Μωραΐτης, πρώην γραμματέας της Νεολαίας του ΠΑΣΟΚ. Για εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος ο Γ. Μπουρνούς, με αναπληρώτρια τη Δ. Τζαμπάζη.

Έβγαζε σέλφι μες στην τρελή χαρά

Επειδή ο Στέφανος Κασσελάκης και πολλοί σύντροφοί του υποδύονται τους ολοφυρόµενους συγγενείς των θυµάτων των Τεµπών, διεκδικώντας την αποκλειστικότητα της ευαισθησίας και του θυµού για το συγκεκριµένο έγκληµα, καλό θα είναι την επόµενη φορά που θα συµµετάσχουν σε µια πορεία πένθους, όπως η χθεσινή, να δείξουν τον προσήκοντα σεβασµό και να µη συµπεριφέρονται λες και πήγαν σε εκδροµή… «και περάσαν όµορφα, όµορφα χαρούµενα». Το «περνάµε καλά και αυτό βγαίνει προς τα έξω» είναι για κανένα γλέντι σε κοµµατική συνεστίαση, και αυτό πρέπει να το εξηγήσει κάποιος στον κ. Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος, στη χθεσινή πορεία πένθους για τη µαύρη επέτειο από την τραγωδία των Τεµπών, µε το ένα χέρι κουνούσε το δάχτυλο στον πρωθυπουργό, ζητώντας του να σεβαστεί τους 57 νεκρούς και τον πόνο των συγγενών τους και µε το άλλο έπαιρνε τα κινητά των θαυµαστών του να βγάλει σέλφι µες στην τρελή χαρά, λες και βρισκόταν στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό τουλάχιστον αποκαλύπτεται µέσα από τις φωτογραφίες που σας παρουσιάζουµε. Στον ίδιο ψηφοθηρικό πειρασµό µπήκαν και άλλα στελέχη του κόµµατος, ποζάροντας χαµογελαστοί µπροστά από τα µαύρα πανό για τους νεκρούς των Τεµπών. Εδώ δεν υπάρχει καµία δικαιολογία. Είναι ντροπή για τον αρχηγό της αξιωµατικής αντιπολίτευσης να βρίσκεται σε µια τέτοια διαµαρτυρία, που είχε χαρακτήρα επιµνηµόσυνης δέησης για τους 57 αδικοχαµένους συµπολίτες µας, και ο ίδιος, δίχως ίχνος ενσυναίσθησης, να κοιτάει πώς θα µοιράσει «αυτόγραφα» και «σέλφι» στους θαυµαστές του.

kasselakis-selfi-poreia-tempi-29-2-2024-final


Προφανώς και δεν υφίσταται θέμα εάν κάποιος φωτογράφος απαθανατίσει τον Στέφανο Κασσελάκη να χαμογελά στιγμιαία, είτε σε μια κηδεία είτε σε κάποιο μνημόσυνο. Είναι όμως άλλο να βγάζει σέλφι σε τέτοιες στιγμές.


«Ανανέωση» με φθαρμένα πρόσωπα

Ας κρατάμε και ένα μικρό καλάθι για τις «σαρωτικές» αλλαγές που δήθεν ετοιμάζει ο Στέφανος Κασσελάκης στα όργανα του κόμματος. Με τον καταδικασμένο Νίκο Παππά να κινεί τα νήματα στο παρασκήνιο, τη Ρένα Δούρου, που είναι αθώα του αίματος για την τραγωδία στο Μάτι και οφείλουμε να το σεβαστούμε, ή τον Σωκράτη Φάμελλο στα μετόπισθεν, δεν τα «αλλάζεις όλα». Απλώς ξαναβάφεις τη βιτρίνα του κόμματος με παλιές μπογιές, επενδύοντας σε μια ανακαίνιση με παλαιά υλικά. Συνεπώς θα πρέπει να ξαναχτίσει το μαγαζί, βγάζοντας στην πρώτη γραμμή άλλα πρόσωπα, που δεν έχουν αμφιλεγόμενο πολιτικό παρελθόν. Η πλάκα είναι πως ο Στ. Κασσελάκης είναι ικανός να πέσει στην παγίδα της αξιοποίησης όσων εχθρεύονται τον Κ. Μητσοτάκη, νομίζοντας πως οι αντίπαλοι του εχθρού του είναι φίλοι του. Στέφανε, ελπίζουμε να μη δούμε τον Γ. Κύρτσο εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ και τον Ευ. Αντώναρο υποψήφιο ευρωβουλευτή.

Αποκαθήλωση μετ'επαίνων

Ο αείμνηστος Γ. Τσαρούχης είχε πει κάποτε ότι «στην Ελλάδα δεν είσαι μόνο ό,τι δηλώσεις, αλλά και ό,τι σε δηλώσουν». Είτε για να σε αποθεώσουν είτε για να σε αποκαθηλώσουν, θα συμπλήρωνα εγώ. Κάνω αυτό το σχόλιο, διότι από διάφορες πηγές του ΣΥΡΙΖΑ εισπράττω μια απαξία, όταν τους θέτω το ερώτημα αν πρέπει να αισθάνονται υπερήφανοι, επειδή στο κόμμα τους έχουν επικεφαλής των think tanks της Κουμουνδούρου τη Διάνα Βουτυράκου, η οποία τα τελευταία χρόνια έχει κατοχυρώσει σε επικοινωνιακό επίπεδο τον τίτλο της περιζήτητης επιστήμονος, που μέχρι και η NASA υποκλίθηκε στο μεγαλείο της. Μήπως κάποια στιγμή θα έπρεπε η ίδια να δώσει απαντήσεις ότι δεν είναι «παιδί-θαύμα», αλλά μια καθηγήτρια Ρομποτικής;

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή