Η σαρωτική και αδιαμφισβήτητη επικράτηση στις εκλογές της ΚΕΔΕ, του Λάζαρου Κυρίζογλου με 66% έχει και έναν μεγάλο ηττημένο που δεν είναι άλλος από τον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα.

Ο νέος Δήμαρχος Αθηναίων, ηττήθηκε πανηγυρικά στις χθεσινές εκλογές κάτι το οποίο δεν το περιβάλλον του δεν το περίμενε, μάλιστα κάποιοι “γερόλυκοι” της πολιτικής, είχαν φροντίσει να του καλλιεργήσουν το τελευταίο διάστημα ένα κλίμα ότι θα μπορούσε να είναι ο μεγάλος νικητής των χθεσινών εκλογών.

Αυτή η ανατροπή προσδοκιών δεν “άρεσε” καθόλου στον νέο Δήμαρχο της πρωτεύουσας, ο οποίος τώρα κάνει και τα πρώτα του βήματα στην “υψηλή πολιτική” και αντιλαμβάνεται ότι η πολιτική δεν είναι αμφιθέατρο Πανεπιστημίων. Σε αυτό το πλαίσιο, αναρωτιέται φυσιολογικά ο άνθρωπος, αν το ΠΑΣΟΚ τον στηρίζει ή όχι.

Μάλιστα, οι ευθύνες για την κατάρρευση στις εκλογές της ΚΕΔΕ και για την καλλιέργεια των προσδοκιών που έφθαναν μέχρι και την νίκη, προβληματίζουν τον Χάρη Δούκα και βαραίνουν τον υπεύθυνο Στρατηγικού Σχεδιασμού και άμισθο σύμβουλο του, Χρήστο Πρωτόπαπα, ο οποίος στην μακρά πολιτική σταδιοδρομία συμβούλευε τους εκάστοτε αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ.

Μεταξύ Χαριλάου Τρικούπη και Πλατείας Κοτζιά, κόσμος πάει και έρχεται και δεδομένα θα έχουμε πολλά επεισόδια ακόμη.