Σαφές μήνυμα στην αντιπολίτευση ή σε όποιον άλλον τορπιλίσει την διαδικασία συνταγματικής αναθεώρησης έστειλε ο προοριζόμενος για πρόεδρος της κοινοβουλευτικής επιτροπής Προκόπης Παυλόπουλος λέγοντας χαρακτηριστικά ότι όποιος οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές και τινάξει στον αέρα την συνταγματική αναθεώρηση θα αναλάβει και την πολιτική ευθύνη. Μιλώντας πριν από λίγο με κοινοβουλευτικούς συντάκτες ο κ. Παυλόπουλος είπε ότι από αύριο αρχίζει τις εργασίες της η επιτροπή της  Νέας Δημοκρατίας η οποία σε περίπου δεκαπέντε ημέρες θα καταθέσει την πρότασή της στη Βουλή για τα άρθρα που προτείνει να αναθεωρηθούν.

Σύμφωνα με τον κ. Παυλόπουλο μόλις κατατεθεί η πρόταση με τις 50 υπογραφές βουλευτών αναμένεται να συσταθεί και η αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή η οποία θα μελετήσει τις προτάσεις των κομμάτων και έπειτα από ψηφοφορία θα αποφασίσει ποια άρθρα θα τεθούν από την ερχόμενη Βουλή προς αναθεώρηση.

Αυτό ωστόσο που έχει ιδιαίτερη σημασία είναι ότι σύμφωνα με τον κ. Παυλόπουλο η αρμόδια επιτροπή της Βουλής χρειάζεται τουλάχιστον 6-7 μήνες για να ολοκληρώσει το έργο της, κάτι που σημαίνει ότι αν προκληθούν εκλογές με αφορμή την εκλογή Προέδρου Δημοκρατίας τότε η διαδικασία θα τιναχτεί στον αέρα, οι εργασίες της επιτροπής θα ανασταλλούν και όλη η διαδικασία θα πρέπει να αρχίσει από την αρχή με αποτέλεσμα η επόμενη Βουλή να μην είναι αναθεωρητική. Απαντώντας μάλιστα σε ερώτηση για ποιο λόγο η Νέα Δημοκρατία προχωράει την διαδικασία αφού είναι πολύ πιθανό να μην προλάβει ο κ Παυλόπουλος ήταν ξεκάθαρος λέγοντας χαρακτηριστικά: "Μα εμείς δεν θέλουμε εκλογές. Όποιος τινάξει την συνταγματική αναθεώρηση στον αέρα και οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές να πάρει και την ευθύνη".

Σύμφωνα με πληροφορίες στην γαλάζια ομάδα που θα διαμορφώσει το κείμενο πρότασης της Νέας Δημοκρατίας θα είναι σίγουρα οι Π.Παυλόπουλος, Τάσος Νεράντζης, Κώστας Τζαβάρας και Ευριπίδης Στυλιανίδης ενώ αύριο αναμένεται να ολοκληρωθεί το παζλ. Πιθανοί υποψήφιοι για μέλη της Επιτροπής είναι και οι νομικοί Κ.Καραγκούνης, Θ.Πλεύρης και Γ.Κεφαλογιάννης.