Κοντά στους ΔΑΠιτες της ΑΣΟΕΕ βρέθηκε σήμερα ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, καθώς ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση τους για να μιλήσει στο συνέδριο που διοργάνωσαν σήμερα σε κεντρικό ξενοδοχείο των Αθηνών, με θέμα «Επενδύσεις και ανάπτυξη: Τα στρατηγικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας»

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο Υπουργός Ναυτιλίας παρουσίασε στους φοιτητές τις μέχρι σήμερα πρωτοβουλίες του για την ενίσχυση της ναυτιλίας και έκανε μια συνοπτική αναφορά στη σύναψη των επενδυτικών συμφωνιών που προωθούνται σήμερα στα μεγάλα λιμάνια της χώρας.

Εκείνο που έκλεψε την παράσταση όμως και έκανε του Δαπίτες να τον καταχειροκροτήσουν ήταν η αναφορά του για τις τρέχουσες εξελίξεις στο Πανεπιστήμιο Αθηνών:

«Όσοι περάσαμε από τη ΔΑΠ έχουμε μάθει να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Και η αλήθεια είναι ότι κάποια στιγμή πρέπει επιτέλους το Ελληνικό Πανεπιστήμιο να απελευθερωθεί! Δεν είναι δυνατόν να μην μπορούμε, για παράδειγμα, να κάνουμε σήμερα αυτή τη συνάντηση στους χώρους του Πανεπιστημίου. Πρέπει κάποια στιγμή επιτέλους να μπορεί ο καθένας στους χώρους του να εκφράζει αυτό που πιστεύει και να συμμετέχει στις διαδικασίες που θέλει χωρίς να αποτελεί επικίνδυνο στόχο αναρχικών ή άλλων στοιχείων.»