Σκληρή κριτική στη θέση του Νίκου Ανδρουλάκη για καταψήφιση του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά - μη κερδοσκοπικά πανεπιστήμια, ασκεί ο στενός συνεργάτης και καθημερινός συνομιλητής του Ευάγγελου Βενιζέλου Χρήστος Δερβένης.

Με αναρτήσεις του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Δερβένης χαρακτηρίζει ακατανόητη τη θέση του ΠΑΣΟΚ, επισημαίνοντας πως τη διακρίνει ασυμφωνία με το διεθνές περιβάλλον και δεν έχει παρά έναν μόνο στόχο, την αντιπολιτευόμενη άρνηση.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Χρήστου Δερβένη

Η θέση του ΠΑΣΟΚ για το Ν/Σ περί κη κρατικών ΑΕΙ είναι ακατανόητη ακόμη και για μας που ζουμε ή ζήσαμε την Ανώτατη Εκπαιδευση. Τη διακρίνει ασυμφωνία με το διεθνές περιβάλλον. Δεν έχει στόχο παρα μόνο αντιπολιτευόμενη άρνηση. Οι θέσεις της για τα κρατικά ΑΕΙ είναι ελλειματική ενώ υπήρχε πεδιον δόξης λαμπρον για την αντιπαράθεση με την κυβερνητική πολιτική από την πλευρά του συμφέροντος της εκπαίδευσης και όχι των δρώντων ομάδων και συμφερόντων εντός αυτών. Δεν λέει κουβέντα για τη συνεχιζόμενη βία εντός των ΑΕΙ που καταργούν στην πράξη την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών. Αγνοεί τον ασφυκτικό εναγκαλισμό των ΑΕΙ από την εκάστοτε κυβέρνηση. Χρησιμοποιεί ως επιχείρημα πως είναι υπέρ της αναθεώρησης του άρθρου 16 σαν αυτή να εξαφάνιζε τις ενστάσεις για τη παρουσα ρύθμιση, μιλώντας για αντισυνταγματική ρύθμιση ενώ οι κορυφαίοι συνταγματολόγοι και νομικοί έχουν μιλήσει γι αυτό, δημιουργώντας σύγχυση στο ακροατήριο που απευθύνεται. Αποκρύπτει το γεγονός πως με αποφάσεις των ελληνικών δικαστηρίων είναι σε ισχύ η ισοτιμία των επαγγελματικών δικαιωμάτων των αποφοίτων των κολλεγίων. Εν κατακλείδι, ενώ θα έπρεπε να υποστηρίξει το ν/σ που βάζει σε μια σειρά τα μη κρατικά παραρτήματα, και να ασχοληθεί με τα σοβαρά προβληματα των κρατικών ΑΕΙ χάνει το δίκιο του ακόμη και εκει που υπάρχει!