Η Δόμνα Μιχαηλίδου αποδεικνύει καθημερινά ότι ξέρει από τρέξιμο στον πολιτικό στίβο και όχι μόνο… Και η συμμετοχή της στον 12ο Ημιμαραθώνιο της Αθήνας για πέμπτη συνεχή χρονιά με την ομάδα της MDA Hellas, το πιστοποιεί με τον πιο χαρακτηριστικό τρόπο.

Η βαθιά ευαισθησία της απέναντι στα άτομα με αναπηρία δεν ήταν ποτέ παιχνίδι εντυπώσεων, ούτε η… ουρά των αρμοδιοτήτων της ως υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για θέματα Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Ήταν και παραμένει ο κορμός της πολιτικής της σκέψης.

Ο διαρκής αγώνας της για την ενδυνάμωση των λιγότερο «δυνατών» μέσα σε έναν κόσμο γεμάτο διακρίσεις. Δρομέας, λοιπόν, πλάι στα άτομα με Νευρομυϊκές παθήσεις _ και από τη θέση της Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Για να κόψει ξανά το νήμα των όποιων προκαταλήψεων.

Σε όποια θέση κι αν βρίσκεσαι, από όποιο κυβερνητικό πόστο κι αν αγωνίζεσαι, αυτό που έχει αξία είναι να στέκεσαι πάντοτε στο πλευρό εκείνων που έχουν ανάγκη. Λίγη ή περισσότερη από τους άλλους. Και να «τρέχεις» μαζί τους όχι μόνο στη θεωρία αλλά και στην πράξη.