Που να φαντάζονταν στον ΣΥΡΙΖΑ το 2016 ότι με τον νόμο που έφτιαξαν βάζοντας στο στόχαστρο τον Μητσοτάκη, τελικά θα στρίμωχναν το 2024 τον Στέφανο Κασσελάκη. Με τη ψήφιση του νόμου που απαγορεύει ρητά σε αρχηγούς κοµµάτων να διαθέτουν εταιρεία στο εξωτερικό, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος θέλησε να κάνει... δώρο στον Τσίπρα, το στρίμωγμα της Μαρέβας Μητσοτάκη. Και ποιος δεν θυμάται τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του Παππά, με τη σύζυγο του τότε προέδρου της ΝΔ να βρίσκεται σχεδόν κάθε Κυριακή στα μανταλάκια και με τον Τσίπρα να περιμένει πώς και πώς να της βάλει ακόμη και χειροπέδες. Για να το πετύχουν έφτιαξαν έναν νόμο και αφού έφτιαξαν τον νόμο, έπειτα από ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, ακολούθησε μια μηνυτήρια αναφορά του εκδότη της, Κώστα Βαξεβάνη και αμέσως μετά, με ταχύτητες φωτός, ήρθε η παραγγελία από την τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, η οποία διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική για την offshore της Μαρέβας.

Η εξέλιξη της όλης ιστορίας είναι γνωστή σε όλους. Έπειτα από εξονυχιστικό έλεγχο των αρμόδιων φορολογικών και εισαγγελικών Αρχών, δεν προέκυψε κανένα σκοτεινό σημείο στη φορολογική κατάσταση του πρωθυπουργικού ζεύγους. Αυτό είχε αποτέλεσμα η οικονομική εισαγγελέας Μαριάννα Ψαρουδάκη από τον Μάιο του 2018 με διάταξή της και ύστερα από ενδελεχή και εις βάθος έρευνα του ΚΕΦΟΜΕΠ, να θέσει στο αρχείο τις καταγγελίες Βαξεβάνη. Το ίδιο συνέβη και με ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής.

Όπως αναφέρει η στήλη Big Mouth του powergame.gr, όλα τα παραπάνω έρχονται σε αντίθεση με το θέμα που απασχολεί το σύνολο των ΜΜΕ τις τελευταίες μέρες και αυτό δεν είναι άλλο από τις αποκαλύψεις για την επιχειρηματική δραστηριότητα του Στέφανου Κασσελάκη. Πολύ απλά δημιουργείτε το ερώτημα: γιατί στην περίπτωση της Μαρέβας υπήρξε τόσο άμεση και γρήγορη κινητοποίηση από δικαστικής πλευράς, ενώ εδώ και δέκα μέρες, δεν βρέθηκε ένας εισαγγελέας να παραγγείλει κατ’ επείγουσα έρευνα για την παρανομία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ (;)

Τι αναφέρει το Big Mouth 


Η δίωξη στη Μαρέβα
- Άκουσα χθες το βράδυ τον πρόεδρο Κυριάκο στο προσυνέδριο της ΝΔ να λέει ότι «έφτιαξαν νόμο το 2016 για τον Μητσοτάκη, αλλά στρίμωξαν τον Κασσελάκη». Με αφορμή τη συγκεκριμένη αναφορά, θυμήθηκα την αγωνία του Μίμη Παπαγγελόπουλου να κάνει ένα δώρο στον πρόεδρο Τσίπρα, που δεν ήταν άλλο από το στρίμωγμα της συζύγου του τότε προέδρου της ΝΔ, Μαρέβας Μητσοτάκη. Θυμάμαι, επίσης, τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων του Παππά, με την τελευταία να κρέμεται σχεδόν κάθε Κυριακή στα μανταλάκια και τον Τσίπρα να περιμένει πώς και πώς να βάλει ακόμη και χειροπέδες στη Μαρέβα. Για να το πετύχουν έφτιαξαν έναν νόμο και αφού έφτιαξαν τον νόμο, έπειτα από ένα δημοσίευμα της εφημερίδας Documento, ακολούθησε μια μηνυτήρια αναφορά του εκδότη της, Κώστα Βαξεβάνη και αμέσως μετά (με ταχύτητες φωτός απ’ αυτές που δεν συνηθίζει η Δικαιοσύνη) ήρθε η παραγγελία από την (τότε) εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου, η οποία διέταξε κατεπείγουσα προκαταρκτική για την offshore της Μαρέβας. Δεν χρειάζεται να σας πω γιατί τα έκαναν όλα αυτά, αφού είναι κάτι περισσότερο από προφανής ο λόγος. Η εξέλιξη της όλης ιστορίας είναι γνωστή. Έπειτα από εξονυχιστικό έλεγχο των αρμόδιων φορολογικών και εισαγγελικών Αρχών, δεν προέκυψε κανένα σκοτεινό σημείο στη φορολογική κατάσταση του πρωθυπουργικού ζεύγους. Αυτό είχε αποτέλεσμα η οικονομική εισαγγελέας Ψαρουδάκη από τον Μάιο του 2018 με διάταξή της και ύστερα από ενδελεχή και εις βάθος έρευνα του ΚΕΦΟΜΕΠ, να θέσει στο αρχείο τις καταγγελίες Βαξεβάνη. Το ίδιο συνέβη και με ομόφωνη απόφαση της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής. Και θα μου πείτε, γιατί μας τα λες όλα αυτά; Πολύ απλά γιατί ενώ εδώ και δέκα μέρες έχουμε ένα θέμα που απασχολεί το σύνολο των ΜΜΕ, δεν βρέθηκε ένας εισαγγελέας, απ’ αυτούς που θα ήθελε ο Πολάκης, να παραγγείλει κατ’ επείγουσα έρευνα για την καραμπινάτη παρανομία του προέδρου Κασσελάκη.

! Επειδή λοιπόν ο πρόεδρος Stefanos έχει παρανομήσει και επειδή θέλω να πιστεύω ότι πιστεύει τα όσα ευαγγελίζεται, αν θέλει να βγει από πάνω, δεν έχει παρά να ζητήσει μόνος του να βρεθεί ένας εισαγγελέας που θα τον ελέγξει για να τον παραδώσει αθώο στην κοινωνία! Άλλωστε, δεν θα πρέπει να ξεχνά ότι ο νόμος που απαγορεύει όσα έχει κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί δημιούργημα του Τσίπρα και της παρέας του.