Την ανάγκη της εξεύρεσης ενός προσώπου που θα καταφέρει να αναχαιτίσει τους δεξιόστροφους ψηφοφόρους που φλερτάρουν με τα μικρότερα κόμμα της δεξιάς, ενόψει των ευρωεκλογών, αντιλαμβάνεται τις τελευταίες μέρες ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Οι εκροές από τα δεξιά είναι μαζικές, έτσι κρίνεται αναγκαία η προσθήκη ενός προσώπου στο «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο που θα μπορέσει να συνομιλήσει με το συγκεκριμένο εκλογικό κοινό.

Αξίζει να αναφερθεί ότι στη Βόρεια Ελλάδα η Ελληνική Λύση έχει αρχίσει και φλερτάρει σε πολλούς νομούς με τη δεύτερη θέση, ενώ δυναμική έχει αναπτύξει και η «Νίκη». Όπως είχε γραφτεί και στο Secret των «Παραπολιτικών» το Σάββατο, ένα ενδιαφέρον στοιχείο που είδαν τις προηγούµενες ηµέρες στο Μαξίµου από τις έρευνες που συνεχώς κάνουν ενόψει ευρωεκλογών είναι ότι ο Κυριάκος Βελόπουλος συγκεντρώνει ψήφους όχι µόνο από τη Νέα ∆ηµοκρατία, αλλά σχεδόν από όλα τα κόµµατα που βρίσκονται σήµερα στη Βουλή.

Πάντως να σημειωθεί ότι σήμερα έπεσε «αυλαία» στις φήμες που ήθελαν τον Φαήλο Κρανιδιώτη να είναι υποψήφιος με τη ΝΔ στις ευρωεκλογές. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, ο διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού Γιάννης Μπρατάκος επικοινώνησε με τον δικηγόρο του Κρανιδιώτη και τον ενημέρωσε πως δεν θα συμπεριληφθεί στις εκλογικές λίστες του κόμματος.

Διαβάστε εδώ: Δεν θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές με την Νέα Δημοκρατία ο Φαήλος Κρανιδιώτης

Στο τραπέζι τα ονόματα Στυλιανίδη - Γκιουλέκα

Στο Μαξίμου, λοιπόν, εσχάτως προέκυψε η ανάγκη για κάτι πιο σκληροπυρηνικά δεξιό. Σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth του powergame.gr, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης κουβέντας, έπεσαν στο τραπέζι μεταξύ των άλλων και δύο ονόματα βουλευτών. Αυτά των Ευριπίδη Στυλιανίδη και Κώστα Γκιουλέκα, που θεωρούνται πρόσωπα που μπορούν να διεισδύσουν στο ακροατήριο του Βελόπουλου. Από τη μία ο Γκιουλέκας θα μπορούσε να θεωρηθεί ο ιδανικός άνθρωπος για να απευθυνθεί στους ψηφοφόρους που κινούνται δεξιότερα της ΝΔ και από την άλλη ο Στυλιανίδης εδώ και χρόνια έχει χτίσει ένα δυνατό ευρωπαϊκό προφίλ.

Χαμηλό βαρομετρικό για Φλώρο - Στεφανή

Και ενώ τις τελευταίες μέρες ακούγονται πολλά για το ενδεχόμενο να συμπεριληφθούν στο ευρωψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας ο Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Αλκιβιάδης Στεφανής, το Big Mouth φέρνει στο προσκήνιο μια «διαφωτιστική» δημοσκόπηση. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα, ο Φλώρος συγκεντρώνει ένα ποσοστό πέριξ του 3%, ο δε Στεφανής τα πηγαίνει καλύτερα, κινούμενος στο 4%.  


Δείτε ΕΔΩ τη σημερινή στήλη του Big Mouth