Σε εστιατόριο στον Βύρωνα βρέθηκαν χτες το βράδυ κορυφαία στελέχη της ΝΔ, με μενού τις τελευταίες εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο , αλλά και τις επικείμενες εκλογές. Το τραπέζι έγινε με πρωτοβουλία του συνεργάτη του Κώστα Μαρκόπουλου, Νίκου Πάλλη, που είναι υπάλληλος της ΔΕΗ, αποσπασμένος στο γραφείο του Μαρκόπουλου, ο οποίος μετά το διάλειμμα στους ΑΝΕΛ , έχει επανακάμψει στα νεοδημοκρατικά δρώμενα.

Παρών και ο πρώην υπουργός Κωστής Χατζηδάκης , ο πρώην Δήμαρχος Βύρωνα και νυν γενικός γραμματέας της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας Νίκος Χαρδαλιάς, ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σταμάτης Μαύρος. ο Πέτρος Κουμεντάκος παλιό εκτελεστικό ΟΝΝΕΔ, ο Τάκης Νικολακέας και αυτός στο εκτελεστικό του Κωστή Χατζηδάκη και σήμερα υπεύθυνος στα δυτικά προάστια του βουλευτή της Β' Αθηνών, ο Βασίλης Τσολιάς συνδικαλιστής της ΔΑΚΕ, ο Γιάννης Φωστηρόπουλος, αντιδήμαρχος του Διονύση Χατζηδάκη στο Παλαιό Φάληρο και ο Νίκος Πευκιανάκης, πρώην διευθυντής του Κωστή Χατζηδάκη και νυν συνεργάτης του Γιάννη Πλακιωτάκη. 

Το αξιοσημείωτο είναι πως η πρωτοβουλία ανήκε σε έναν φανατικό "σαμαρικό" , όπως είναι ο Κώστας Μαρκόπουλος και στο τραπέζι όλοι οι υπόλοιποι συνδαιτημόνες είναι του φιλελεύθερου μπλοκ, καθώς ανήκουν στον πάλαι ποτέ "μητσοτακικό" πυρήνα. 

Δεν αποκλείεται ωστόσο το γεύμα να είναι στα πλαίσια κάποιας νέας συνεργασίας μεταξύ του βουλευτή Ευβοίας και του βουλευτή της Β' Αθηνών.