Ειδική αποστολή αναλαμβάνει ο πρώην υπουργός Τάκης Θεοδωρικάκος, στο πλαίσιο της «επιχείρησης πειθούς» της κυβέρνησης, με αφορμή την καθιέρωση της επιστολικής ψήφου.

Ο βουλευτής Νοτίου Τομέα της ΝΔ το προσεχές Σάββατο μεταβαίνει στον Καναδά, όπου θα έχει επαφές με την πολυπληθή ελληνική κοινότητα και θα μιλήσει σε εκδηλώσεις που διοργανώνουν οι Ομογενείς. Η επίσκεψή του, σε συνεννόηση με το Μαξίμου, έρχεται να προετοιμάσει το έδαφος για την πρωθυπουργική μετάβαση στα τέλη Μαρτίου.

Άλλωστε, η δράση για τη συμμετοχή των ομογενών θα κορυφωθεί στις 25 Μαρτίου οπότε και θα μιλήσει σε μεγάλη συγκέντρωση στο Τορόντο ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του στον Καναδά, από το Σάββατο 16 Μαρτίου έως και την Τρίτη 26 Μαρτίου, ο κ. Θεοδωρικάκος θα πραγματοποιήσει συναντήσεις με σημαντικούς παράγοντες της ομογένειας, καθώς και επτά ανοιχτές ομιλίες.

Πρώτος σταθμός της περιοδείας είναι το Μόντρεαλ, όπου θα απευθύνει ομιλία στην τοπική Παλλακωνική Αδελφότητα Μόντρεαλ. Την Κυριακή 17 Μαρτίου θα παραστεί στη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Τιμίου Σταυρού, στη συνέχεια θα μιλήσει σε εκδήλωση της Ελληνικής Κοινότητας και το βράδυ και συμμετάσχει σε δείπνο με τοπικούς φορείς της πόλης του Μόντρεαλ.

Ο πρώην υπουγός θα επισκεφτεί την Οττάβα, όπου τη Δευτέρα 18 Μαρτίου θα επισκεφτεί της Καναδική Βουλή, θα συναντηθεί με τον Γερουσιαστή και πρώην Πρόεδρο της Γερουσίας του Καναδά κ. Λεωνίδα Χρουσάκο και με τις συμπροέδρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Φιλίας Καναδά-Ελλάδος. Το βράδυ θα απευθύνει ανοιχτή ομιλία στην Ελληνική κοινότητα.

Τέλος ο κ. Θεοδωρικάκος θα βρεθεί στο Τορόντο, όπου θα έχει συνάντηση με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Καναδά κ. Σωτήριο και στη συνέχεια θα επισκεφθεί την Παμμακεδονική Ομοσπονδία Καναδά. 

Το Σάββατο 23 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί Συνέντευξη Τύπου της ΠαμμακεδονικήςΟμοσπονδίας Καναδά και το βράδυ θα συμμετάσχει στην επίσημη εκδήλωση της Ελληνικής Κοινότητας του Τορόντο. Την Κυριακή θα παρακολουθήσει τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου ΝικολάουΤορόντο όπου και θα μιλήσει στους πιστούς.