Νικήτρια φαίνεται να βγαίνει η κυβέρνηση στον πρώτο γύρο της μάχης με τους δανειστές για τις 100 δόσεις στη ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο. Παρά τις έντονες αντιδράσεις που έχουν σημειωθεί τις τελευταίες δύο ημέρες από τους εκπροσώπους των δανειστών, κυρίως βέβαια από το ΔΝΤ, δεν υπάρχει περίπτωση να υπάρξουν αλλαγές στην παρούσα χρονική στιγμή. Ένα από τα πλέον πειστικά επιχειρήματα της κυβέρνησης στη συζήτηση για τη ρύθμιση των 100 δόσεων ήταν ότι σε περίπτωση που παρουσιαζόταν μία νέα τροπολογία στο Κοινοβούλιο υπήρχε μεγάλη πιθανότητα να μην  ψηφιζόταν. Υπάρχει ωστόσο ανοιχτό το ενδεχόμενο οι δανειστές να επανεξετάσουν το συγκεκριμένο θέμα ειδικά σε περίπτωση που φανεί ότι η ρύθμιση δεν αποδίδει τα αναμενόμενα και υπάρχουν μειωμένα έσοδα από τα αναμενόμενα. 

Οι διαπραγματεύσεις αναμένεται να ενταθούν όσο η λήξη της διορίας  που έχει τεθεί από τους δανειστές πλησιάζει.  Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές το μεγαλύτερο πρόβλημα στις διαπραγματεύσεις εντοπίζεται στην πλευρά του ΔΝΤ η οποία παρουσιάζεται ως αμετακίνητη σε ζητήματα όπως τήρηση χρονοδιαγραμμάτων. Το θέμα είναι ότι από τη συμφωνία των δανειστών εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό και η εκταμίευση του ποσού για την προληπτική χρηματοδότηση. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές η πλευρά των δανειστών επιμένει στην ύπαρξη του κενού στον προϋπολογισμό κατά 2,7 δισ ευρώ. Το συγκεκριμένο κενό άλλωστε ήταν αυτό που ενεργοποίησε τα αντανακλαστικά των δανειστών για την αναθεώρηση των αποφάσεων για τη ρύθμιση των δόσεων.