Γνωστή είναι η εμπιστοσύνη που δείχνει, σταθερά και διαχρονικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις εκτιμήσεις και τη στρατηγική που του υπαγορεύει ο σύμβουλός του, Σταν Γκρίνμπεργκ. Όπως συνηθίζει ο πολύπειρος Αμερικανός, πολύ πριν από τις εκλογές, μετρά τις τάσεις της κοινής γνώμης και ακολούθως εισηγείται στον Μητσοτάκη, τι πρέπει να κάνει. Σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth του powergame.gr, αυτό ακριβώς έκανε και αυτές τις μέρες, παρουσιάζοντας τα ευρήματα δημοσκόπησης, που δίνουν ως το επικρατέστερο εκλογικό ποσοστό για τη Ν.Δ. στις ευρωεκλογές να είναι το 34%-35%. Πάντως για όσους δεν το γνωρίζουν, ο Γκρίνμπεργκ ήταν ο άνθρωπος που ώθησε τον πρωθυπουργό να επισπεύσει τη ψήφιση του νόμου για την ισότητα στο γάμο, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος διατηρούσε κάποιες επιφυλάξεις επί του χρόνου.

Εισηγήσεις για θετική ατζέντα

Εκτός από τα ποσοστά, ενόψει των ευρωεκλογών, ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα όσα εισηγείται ο Αμερικάνος σύμβουλος στρατηγικής στον Μητσοτάκη, σε σχέση με τις προτεραιότητες που επιβάλλεται να θέσει στον δρόμο προς τις κάλπες. Το βασικό θέμα είναι η ακρίβεια και ακολουθεί η ασφάλεια των πολιτών και λίγο πιο κάτω η δημόσια υγεία. Μάλιστα σύμφωνα με τον Γκρίνμπεργκ αν χαθεί η μάχη στα συγκεκριμένα πεδία, τότε είναι δύσκολο να υπάρχουν προσδοκίες για ένα θετικό αποτέλεσμα. Σύμφωνα με το Big Mouth, ο πρωθυπουργός, ήδη από χθες, ζήτησε από τους συνεργάτες του, να του καταρτίσουν μια θετική ατζέντα.

Τι αναφέρει το «Big Mouth»

Ο Μητσοτάκης και οι εκτιμήσεις του Γκρίνμπεργκ

-Είναι γνωστό ότι ο πρόεδρος Μητσοτάκης, σταθερά και διαχρονικά δείχνει να εμπιστεύεται (σχεδόν τυφλά) και όχι αδίκως τις εκτιμήσεις, αλλά κυρίως τη στρατηγική που του υπαγορεύει ο Αμερικανός σύμβουλός του, Σταν Γκρίνμπεργκ. Για όσους δεν το γνωρίζουν αυτός ήταν ο άνθρωπος που ώθησε τον πρωθυπουργό να επισπεύσει τη ψήφιση του νόμου για την ισότητα στο γάμο, παρά το γεγονός ότι ο ίδιος (αναφέρομαι στον Μητσοτάκη) διατηρούσε κάποιες επιφυλάξεις επί του χρόνου. Όπως συνηθίζει ο πολύπειρος Αμερικάνος, πολύ πριν από τις εκλογές, μετρά τις τάσεις της κοινής γνώμης και ακολούθως εισηγείται στον αρχηγό Κυριάκο, τι πρέπει να κάνει. Αυτό ακριβώς μαθαίνω ότι έκανε και αυτές τις μέρες, παρουσιάζοντας τα ευρήματα δημοσκόπησης, σύμφωνα με τα οποία, το επικρατέστερο εκλογικό ποσοστό για τη Ν.Δ. στις ευρωεκλογές είναι το 34%-35%. Επειδή ο Γκρίνμπεργκ μέχρι στιγμής δεν έχει ρίξει στα βράχια τον Μητσοτάκη, λέω να κρατήσω τα προγνωστικά του.


Εισηγήσεις για θετική ατζέντα

-Όμως εκτός από τα ποσοστά, ενδιαφέρον και μάλιστα μεγάλο, παρουσιάζουν τα όσα εισηγείται ο Αμερικάνος σύμβουλος στρατηγικής στον Μητσοτάκη, σε σχέση με τις προτεραιότητες που επιβάλλεται να θέσει στον δρόμο προς τις εκλογές. Το βασικό θέμα είναι η ακρίβεια και ακολουθεί η ασφάλεια των πολιτών και λίγο πιο κάτω η δημόσια υγεία. Μάλιστα σύμφωνα με τον Γκρίνμπεργκ αν χαθεί η μάχη στα συγκεκριμένα πεδία, τότε είναι δύσκολο να υπάρχουν προσδοκίες για ένα θετικό αποτέλεσμα. Επειδή ο πρόεδρος Μητσοτάκης, έχει αποδείξει ότι είναι καλός μαθητής, ήδη από χθες, ζήτησε από τους συνεργάτες του, να του καταρτίσουν μια θετική ατζέντα, απομακρυσμένη πλήρως από την τοξικότητα που παράγουν θέματα, όπως τα Τέμπη και ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών.