Την ανάγκη ενός μίνι ανασχηματισμού είχαν αρχίσει να εισηγούνται στον Κυριάκο Μητσοτάκη κάποιοι εντός της κυβέρνησης, πριν από την κατάθεση της πρότασης μομφής από τον Ανδρουλάκη.

Σύμφωνα με τη στήλη Big Mouth του powergame.gr, οι συγκεκριμένοι «εισηγητές», με αφορμή και τις δημοσκοπήσεις, θεωρούσαν ότι ήταν ο κατάλληλος χρόνος για μια σειρά από αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Αν και ο ίδιος ο πρωθυπουργός δεν αρέσκεται σε συχνές αναδομήσεις, βλέποντας εσχάτως κάτι «μαύρα σύννεφα», είχε αρχίσει να κάνει κάποιες πρώτες σκέψεις επί του θέματος.

Τι αναφέρει το «Big Mouth»

- Πριν από την κατάθεση της πρότασης μομφής από τον Ανδρουλάκη μαθαίνω ότι κάποιοι εντός της κυβέρνησης, είχαν αρχίσει να εισηγούνται στον πρόεδρο Μητσοτάκη και την ανάγκη ενός μίνι ανασχηματισμού. Με δεδομένες τις δημοσκοπήσεις και κάτι άλλα που δεν είναι της ώρας, οι συγκεκριμένοι «εισηγητές» θεωρούσαν ότι ήταν ο κατάλληλος χρόνος για μια σειρά από αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα. Αν και ο ίδιος ο αρχηγός Κυριάκος δεν αρέσκεται σε συχνές αναδομήσεις, εν προκειμένω και βλέποντας κάτι μαύρα σύννεφα, είχε αρχίσει να κάνει κάποιες πρώτες (τέτοιες) σκέψεις. Αυτό που μένει να δούμε είναι αν τελικώς η μομφή έκαψε οριστικά και αμετάκλητα το συγκεκριμένο σενάριο ή το πήγε λίγο (αλλά πολύ λίγο) πίσω.