Έναν νέο επιτελικό ΣΥΡΙΖΑ μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται πως δομεί ο Στέφανος Κασσελάκης με όχημα τα think tanks και ενορχηστρώτρια τη συντονίστριά τους, Διάνα Βουτυράκου, όπως αναφέρει η στήλη Big Mouth του powergame.gr, που κάνει λόγο για ένα «αθόρυβο» πραξικόπημα. Μέχρι αυτήν την στιγμή, έχουν ανακοινωθεί τα πρόσωπα που στελεχώνουν 5 εξ αυτών των «δεξαμενών σκέψης», που καταργούν στην πράξη τον θεσμό των τομεαρχών, όπως επισημαίνει η στήλη.

Σε ό,τι αφορά, δε, τα ιστορικά στελέχη του κόμματος της Κουμουνδούρου, παρακολουθούν «βουβοί» τις εν λόγω ανατροπές, σύμφωνα με τη στήλη, χωρίς βέβαια να χάνουν τις ελπίδες τους πως και οι «πιστοί» του προέδρου (Παππάς, Πολάκης, Γιώργος Τσίπρας) θα απωλέσουν επίσης την εσωκομματική τους ισχύ.

Τι αναφέρει η στήλη Big Mouth

– Την ώρα που οι ΣΥΡΙΖΑίοι εντός της Βουλής απολογούνται για τα τσιτάτα του Stefanos και του Φαραντούρη, την ώρα που άλλοι ονειρεύονται την επιστροφή του Αλέξη στα «Μαρμαρένια Αλώνια» και κάποιοι άλλοι παραδοσιακοί του κόμματος οραματίζονται προοδευτικά μέτωπα, ο πρόεδρος Κασσελάκης τους τραβά το χαλί μέσα στην Κουμουνδούρου. Καθώς τα φώτα της δημοσιότητας στρέφονται στη Βουλή, συντελείται εντός των πυλών ένα αθόρυβο «πραξικόπημα», που ούτε ο Φαραντούρης το έχει πάρει χαμπάρι. Συγκεκριμένα, με ενορχηστρώτρια τη Διάνα Βουτυράκου, στην πράξη καταργούνται οι επίσημοι τομεάρχες του ΣΥΡΙΖΑ και στη θέση τους ξεφυτρώνουν διάφορα think tanks σε νευραλγικούς τομείς. Έχουμε και λέμε: μέχρι τώρα ανακοινώθηκαν τα ονόματα στα think tanks για την Ενέργεια, την Ψηφιακή Πολιτική, την Εργασία, τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, τον Αθλητισμό. Ο συντονισμός γίνεται από τη Διάνα, αλλά η τελική παρουσίαση θα γίνει από τον Stefanos, με την επιστροφή του από τα… χαρακώματα. Έχουμε δηλαδή το χτίσιμο ενός νέου επιτελικού ΣΥΡΙΖΑ μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ! Τα έρμα τα ιστορικά στελέχη, που κόντραραν τον Κασσελάκη στο συνέδριο, παρακολουθούν βουβοί τις εσωτερικές ανατροπές. Παρηγορούνται, όμως, ψιθυρίζοντας ότι το «μαύρο ψάρι» στο τέλος της ημέρας θα καταπιεί και τους πιστούς του προέδρου -τον Παππά, τον Πολάκη, τον εξάδελφο Γιώργο. Είναι θέμα χρόνου, λένε.

! Με την ευκαιρία, μεγάλο είναι το ενδιαφέρον για την ανακοίνωση του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ, που έμεινε ορφανό μετά την αποχώρηση του Ευκλείδη και των άλλων οικονομικών εγκεφάλων της «χρυσής εποχής». Μαθαίνουμε ότι θα υπάρχουν μεγάλες εκπλήξεις με ονόματα που θα έχουν και την πατέντα made in USA. Δεν έφαγε τσάμπα τα νιάτα του ο Stefanos στις πολυεθνικές!