Όπως λένε οι αστρολόγοι, ο Υδροχόος φέρει ως βασικά αρνητικά χαρακτηριστικά στο ζωδιακό προφίλ του την αυτοκαταστροφικότητα και την προκλητικότητα.

Ο «Υδροχόος» -όπως ο ίδιος δήλωσε στο βίντεο που ανέβασε στους λογαριασμούς του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης- Μανώλης Σφακιανάκης προκάλεσε. Προκάλεσε και αυτοκαταταστράφηκε, αφού ο περιφερειάρχης Αττικής τον «αποκεφάλισε». Ο Σφακιανάκης προκάλεσε κοινωνικό αποτροπιασμό με την αποκρουστική άποψη που εξέφρασε σε τηλεοπτική εκπομπή για τον θάνατο της άτυχης Κυριακής από τον πρώην σύντροφο και μετέπειτα δολοφόνο της.

Δεν ήταν μια ατυχής, μια άστοχη δήλωση από πλευράς ενός «ειδικού» στο ψηφιακό έγκλημα. Ούτε καν ο χαρακτηρισμός «απαράδεκτος» είναι ικανός να αποδώσει το μέγεθος σάλου και οργής του κόσμου, παρακολουθώντας τον άλλοτε (και για πολλά έτη) προϊστάμενο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. να τοποθετείται κατ’ αυτόν τον τρόπο!

Κι όσο επιμένει στον ισχυρισμό του ότι το κορίτσι προκάλεσε -σε κάποιο βαθμό- το στυγερό έγκλημα σε βάρος του, επειδή αναρτούσε… ευτυχισμένες φωτογραφίες στα social media, καταφέρνοντας έτσι… τραύματα στον ψυχικό κόσμο του θύτη οπλίζοντάς τον με το μαχαίρι του ειδεχθούς φονικού, τόσο περισσότερο εξακολουθεί να εγείρει λαϊκή οργή.

Ο καθαιρεθείς, με τάχιστες, συνοπτικές διαδικασίες, από τον Νίκο Χαρδαλιά, πρώην εντεταλμένος σύμβουλος της περιφέρειας, αρμόδιος για θέματα Διαδικτυακής Ενημέρωσης και Ψηφιακής Εξυπηρέτησης, δεν πρόσβαλε μόνο το αξιακό και ηθικό σύστημα του περιφερειάρχη Αττικής, ο οποίος με τον αποκεφαλισμό του Νο1 σε σταυρούς συμβούλου του στον Νότιο Τομέα διαμήνυσε πως ήταν, είναι και θα παραμείνει αδέκαστος.

Με τις απόψεις του για τη γυναικοκτονία των Αγ. Αναργύρων, ο Μανώλης Σφακιανάκης εξευτελίζει την ίδια την Ελληνική Αστυνομία, την οποία υπηρέτησε επί δεκαετίες και αποστρατεύθηκε με τον βαθμό του υποστράτηγου, εμμένοντας στη δήλωσή του: «Ο τρόπος του εγκλήματος, 100 άτομα να είχε το αστυνομικό τμήμα, θα την εκτελούσε. Τέλος. Η αστυνομία για μένα ναι μεν έπρεπε να έχει 5-10 άτομα μέσα, όμως όσα και να είχε, σύμφωνα με την εκτίμησή μου, θα ήταν αναπόφευκτο. Δυστυχώς (σ.σ.: η άμοιρη κοπέλα) έβγαζε προς τα έξω αυτό που ένιωθε».

Έτσι αντιλαμβάνεται ο καθείς τον λόγο που έγινε έξαλλος ο Χαρδαλιάς, ο οποίος με τον τρόπο αυτόν θέλησε να στείλει σαφέστατο μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση ότι φαινόμενα κοινωνικής αναλγησίας και παθογένειας δεν έχουν θέση στην παράταξή του. Είναι και ο λόγος που η άμεση απόφαση που πήρε για καρατόμηση του «στρατηγού» απολαμβάνει ήδη της καθολικής αποδοχής της κοινής γνώμης. Γιατί ο «Nick Hard» έχει αποδείξει στην πράξη ότι κάνει μόνο βήματα μπροστά. Ούτε μισό πίσω.

Τώρα, αν ο «mr CSI Institute», όπως λέει, ελκύεται από τα… challenges, ας έχει στον νου του από δω και μπρος την καλή και την κακή πλευρά της έννοιας «προκαλώ».

Για να πάψει να προκαλεί αρνητικά την κοινωνία και να προσβάλλει πρωτίστως τους άλλοτε συναδέλφους του, τις γυναίκες και τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.


Το βίντεο που δημοσίευσε ο Μανώλης Σφακιανάκης: