Με νέες αποκαλύψεις γύρω από το «πουλέν» του Εμανουέλ Μακρόν, τη γενική εισαγγελέα της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EPPO), Λάουρα Κοβέσι επανέρχεται η στήλη Big Mouth του Powergame.gr.

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά, αυτό που ξεψαχνίζει η Ρουμάνα αξιωματούχος, που «έφτιαξε» όνομα στην πατρίδα της κλείνοντας πολιτικούς στη φυλακή (μέχρι και τον πρόεδρο της χώρας της έβαλε πίσω από τα κάγκελα), είναι η σύμβαση 717 και ο τρόπος που θα ασκήσει δίωξη τουλάχιστον σε έναν υπουργό της κυβέρνησης Μητσοτάκη, με πηγή που επικαλείται η στήλη να αναφέρει ειδικότερα πως ζητείται κάποιος που θα «έδινε στεγνά τον Καραμανλή».

*Διαβάστε ακόμα: Η Ευρωπαία Εισαγγελέας, ο Μακρόν και ο Μητσοτάκης - Η διαχρονική εμμονή της Λάουρα Κοβέσι να στέλνει πολιτικούς πίσω... από τα κάγκελα

Σύμφωνα με όσα αποκαλύπτονται, δε, η Κοβέσι δεν θέλει καν να ακούει για εμπλοκή της γαλλικής Alstom, που είχε κυρίαρχο ρόλο στην υλοποίηση της σύμβασης για την τηλεδιοίκηση και η οποία δεν ήρθε σε πέρας έγκαιρα.

Πέραν, βεβαίως, των παραπάνω, φαίνεται πως ο Εμανουέλ Μακρόν έχει ανοίξει μια βεντέτα με τον Μητσοτάκη, με τον Γάλλο πρόεδρο να «χτυπά» τον Έλληνα πρωθυπουργό και το ευρωπαϊκό του προφίλ, κάτι που αποτυπώνεται ακόμα και από τη στάση του ενοίκου του Ελιζέ σε σχέση με το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου σε βάρος του κράτους δικαίου στη χώρα μας. Σύμφωνα με τη στήλη, ο Μακρόν έχει βάλει ως στόχο να αποτραπεί κάθε ενδεχόμενο ανόδου σε ευρωπαϊκό αξίωμα του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Τι αναφέρει η στήλη Big Mouth

– Σας έγραφα για την εκλεκτή του προέδρου Μακρόν στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, Λάουρα Κοβέσι, που «έφτιαξε» όνομα στη Ρουμανία, χώνοντας στη φυλακή μέχρι και τον πρόεδρο της χώρας της. Διαβάζοντας το χθεσινό σχόλιο της στήλης, ένας φίλος, από αυτούς τους καλά ενημερωμένους που διαθέτω, μου τηλεφώνησε για να μου πει ότι άκουσε από μια καλή πηγή που διαθέτει στις Βρυξέλλες ότι το ιδανικό σενάριο για τη Λάουρα είναι να βρεθεί έστω και ένας που θα «έδινε στεγνά τον Καραμανλή για τη σύμβαση 717». Σύμφωνα με τον ίδιο, η Λάουρα δεν θέλει ούτε καν ν’ ακούσει για την ενδεχόμενη εμπλοκή της γαλλικής Alstom. Αυτό με κάνει να πιστεύω ότι στόχος της δεν είναι τελικά ο Μακρόν, αλλά ο Μητσοτάκης, μέσω του Γάλλου προέδρου. Με δεδομένο, πάντως, ότι ολοκληρώνεται η ανακριτική διαδικασία, αν πραγματικά οι Ευρωπαίοι εισαγγελείς ήθελαν να εντοπίσουν την αλήθεια, το πρώτο που θα όφειλαν να κάνουν ήταν να ξετινάξουν το παρασκήνιο που οδήγησε στην κυριαρχία της Alstom στην εν λόγω σύμβαση.

– Ασχέτως με τα «θέλω» της Λάουρα, ψάχνοντας το θέμα, επιβεβαίωσα αυτό που σας έχω επισημάνει εδώ και καιρό. Ότι δηλαδή εδώ και μήνες υπάρχει σοβαρό θέμα στις σχέσεις Μητσοτάκη – Μακρόν. Για να ακριβολογώ, όσοι γνωρίζουν το σχετικό παρασκήνιο αναφέρουν ότι εσχάτως οι δύο άνδρες δεν έχουν ούτε τα τυπικά που είχαν κατά το πρόσφατο παρελθόν. Μάλιστα, οι υποψιασμένοι, εκτός από τη συμπεριφορά της εισαγγελέως Λάουρα, επισημαίνουν και τη στάση που κράτησε ο Μακρόν κατά την έγκριση του πρόσφατου ψηφίσματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το Κράτος Δικαίου στην Ελλάδα. Ο Γάλλος πρόεδρος, για άγνωστο σε μένα λόγο, έχει ανοίξει μια βεντέτα με τον πρόεδρο Μητσοτάκη, με αποτέλεσμα να τον πελεκάει όπου τον βρίσκει μπόσικο. Τέλος, και μια και το ‘φερε η κουβέντα, πρέπει να σας πω ότι ο Μακρόν προσπαθεί προεκλογικά να προκαλέσει ρωγμές στο ευρωπαϊκό προφίλ του δικού μας, θεωρώντας ότι με τον τρόπο αυτόν θα καταφέρει να αποτρέψει τους υπολοίπους της Ευρώπης ακόμη και να σκεφτούν για κάτι παραπάνω τον αρχηγό Κυριάκο.