Ο Stefanos παίζει τα ρέστα του στα πρωινάδικα


Για µένα είδηση θα ήταν πως ο Στέφανος Κασσελάκης διαψεύδει τις πληροφορίες ότι του έχει γίνει πρόταση από τον τηλεοπτικό σταθµό ΑΝΤ1, προκειµένου του χρόνου τέτοιο καιρό να παρουσιάζει το «Πρωινό µου» µαζί µε τον σύντροφό του, Τάιλερ. Και όχι πως ο γνωστός παρουσιαστής και οικοδεσπότης της συγκεκριµένης εκποµπής, Γιώργος Λιάγκας, διαψεύδει πως δέχτηκε πρόταση από τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ για να είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής µε το κόµµα της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, κάτι που υπαινίχθηκε στην εκποµπή της Σταµατίνας Τσιµτσιλή στον Alpha ο ∆. Βερύκιος, παγώνοντας το χαµόγελο του ∆. Παπανώτα, ο οποίος ήδη έχει πάρει το «πράσινο φως» από την Κουµουνδούρου για να πολιτευτεί στις ευρωεκλογές. Σε κάθε περίπτωση, εδώ έχουµε να κάνουµε µε µια εξόχως κωµική κατάσταση, καθώς ο Κασσελάκης έχει καταφέρει να µετατοπίσει το ενδιαφέρον της κοινής γνώµης ως προς την αναµέτρηση των πολιτικών δυνάµεων για τις ευρωπαϊκές εκλογές στο ασφαλές πεδίο των «ψυχαγωγικών» εκποµπών. Εν τω µεταξύ, όπως έχουµε ξαναγράψει, ο Κασσελάκης, ενώ παίζει τα ρέστα της πολιτικής του επιβίωσης στα «πρωινάδικα», ψαρεύοντας από εκεί πρόθυµους υποψηφίους, την ίδια στιγµή κάνει δηλώσεις πως στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα έχει µέσα σελέµπριτις ή διάσηµους από τηλεπαιχνίδια. Μόνο στον «αγάπη µόνο» δεν έχει προτείνει να είναι υποψήφιος στις επικείµενες ευρωεκλογές, που σίγουρα θα τα πάει καλύτερα από τον Παπανώτα και τον Πανόπουλο, αν τον κατεβάσει. Προλαβαίνει!

Κάποιους υποψήφιους ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να τους παρουσιάσει στην εκπομπή της η Αννίτα Πάνια και όχι η εκπρόσωπος Τύπου της Κουμουνδούρου, Βούλα Κεχαγιά.


Η Ράνια Σβίγκου… αγνοείται

Χωρίς να θέλω να στενοχωρήσω τη γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, γιατί σε αυτές τις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί η Κουμουνδούρου για την παρουσίαση των υποψήφιων ευρωβουλευτών του κόμματος δεν είναι θεσμικά παρούσα, με την ίδια ομιλήτρια και συντονίστρια; Την έχει βάλει στον «πάγο» ο Σ. Κασσελάκης και δεν της επιτρέπει να παρουσιάσει αυτή τους υποψήφιους ευρωβουλευτές του κόμματος, αλλά η εκπρόσωπος Τύπου, Βούλα Κεχαγιά; Κάνει «λευκή απεργία» και δεν θέλει να εμφανίζεται σε τόσο σημαντικές εκδηλώσεις, απευθύνοντας έστω έναν χαιρετισμό; Γιατί, όταν ένα κόμμα πάει σε μια εκλογική μάχη τον πρώτο λόγο, μετά τον πρόεδρο, τον έχει ο εκάστοτε γραμματέας. Η Ράνια Σβίγκου ή είναι άφαντη οικειοθελώς ή εξαφανισμένη με εντολή του Στ. Κασσελάκη.

Ο αμερόληπτος κύριος καθηγητής

Καλό θα είναι ο καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου Δημήτρης Χριστόπουλος, όταν δίνει συνεντεύξεις, να μην παριστάνει τον αμερόληπτο σχολιαστή αλλά να δηλώνει και την κομματική του ιδιότητα, ώστε να ξέρει και ο τηλεθεατής από πού κρατάει η σκούφια του και αν οι απόψεις του εξυπηρετούν πολιτικές σκοπιμότητες. Και αν ο ίδιος ντρέπεται να εμφανίζεται ως πρώην υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, καλό θα ήταν την ιδιότητά του αυτή να την υπενθυμίζουν και οι δημοσιογράφοι που του δίνουν δημόσιο βήμα. Γιατί από κάτι εκπομπές στις οποίες συμμετέχει έχουμε ακούσει κατά καιρούς χολερικά σχόλια για την έλλειψη ελευθεροτυπίας στην Ελλάδα, με υπαινιγμούς πως η ελληνική δημοσιογραφία δικαίως βρίσκεται στη θέση 107 των εκθέσεων που διενεργούν διάφορες αμφιλεγόμενες ΜΚΟ. Εκτός και αν οι «ερευνητές» αυτοί εξάγουν το συγκεκριμένο συμπέρασμα και το αποτυπώνουν στις εκθέσεις τους, επειδή ακούνε τις εκπομπές στον ραδιοφωνικό σταθμό Στο Κόκκινο του ΣΥΡΙΖΑ ή βλέπουν τον κ. Χριστόπουλο να δίνει συνεντεύξεις, αποκρύπτοντας -με τη βοήθεια των δημοσιογράφων- την κομματική του ταυτότητα.

Κυνηγάνε την ουρά τους στο ΠΑΣΟΚ

Φέρνει στελέχη από τον ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Ανδρουλάκης, όπως την πρώην βουλευτή Γ. Γεννιά, αντιδρά ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος. Παίρνει στελέχη από τη ΝΔ, όπως το Θ. Ζαγοράκης, γκρινιάζει ο πρώην γραμματέας της ΚΕ και βουλευτής Μανώλης Χριστοδουλάκης. Καλώς ή κακώς τα πιστοποιητικά ράτσας είναι για τα σκυλιά. Τώρα αν κάποιοι κυνηγάνε την ουρά τους στο ΠΑΣΟΚ, δημιουργώντας προβλήματα για το αν πρέπει η Χαριλάου Τρικούπη να απευθυνθεί σε κόσμο που στο παρελθόν έκανε άλλες επιλογές, μάλλον έχουν άλλα στο μυαλό τους. Η πλάκα είναι πως αυτοί που επικρίνουν τον Ν. Ανδρουλάκη για δεξιές ή αριστερές μεταγραφές στο κόμμα, στο παρελθόν είχαν συγκυβερνήσει με τη ΝΔ του Α. Σαμαρά ή έφτιαχναν ψηφοδέλτια για τις εθνικές εκλογές, όπως ο Μ. Χριστοδουλάκης με πρώην υποψηφίους με τον ΛΑΟΣ του Γ. Καρατζαφέρη.

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή