∆εν... δίνει λογαριασµό ο Stefanos

Οφείλουµε να δώσουµε τα συγχαρητήρια µας στον «µπρούκλη» της Αριστεράς, Στέφανο Κασσελάκη, που χθες προσπάθησε να µας πείσει πως µε την εργατικότητά του κατάφερε µέσα σε λίγα χρόνια να αποκτήσει µια αµύθητη περιουσία, δίχως καµία βοήθεια και κονέ, καταπώς θα έλεγε και ο Γιώργος Παπανδρέου. Πώς έγινε αυτό; Απέφυγε να µας το εξηγήσει στη συνέντευξή του στο Mega και τον Νίκο Ευαγγελάτο, ο οποίος, ενώ προσπαθούσε να µάθει την ιστορία της επιτυχίας του, µόλις άρχισε να του κάνει συγκεκριµένες ερωτήσεις, εισέπραξε της εξής απάντηση: «∆εν είσαι ο λογιστής µου, δεν πρόκειται να σου απαντήσω». Μόνο από αυτή την απάντηση καταλαβαίνει κανείς πως ο Κασσελάκης, ενώ πουλάει µούρη στους πάντες, δηλώνοντας «εγώ είµαι αυτοδηµιούργητος», όταν πρέπει να λογοδοτήσει στον ελληνικό λαό «πώς και πού βρήκε τα λεφτά», πετάει τη µπάλα στην εξέδρα, ενώ δείχνει και µια περιφρόνηση απέναντι στον νόµο, δηλώνοντας πως του είναι τελείως αδιάφορο αν φάει πρόστιµο, επειδή διακινεί χρήµατα από εξωχώριες εταιρείες.

Φτηνές δικαιολογίες

Καλό θα ήταν ο Παύλος Πολάκης, αντί να «τρελαίνει» µε θεωρίες συνωµοσίας τους φανατικούς του οπαδούς, διασπείροντας στα µέσα κοινωνικής δικτύωσης πως ο Γιώργος Κατρούγκαλος λειτούργησε ως «∆ούρειος ίππος» της Νέας ∆ηµοκρατίας, να κάνει την αυτοκριτική του για τη ζηµιά που προκάλεσε ο ίδιος στο κόµµα του. ∆ιότι ένας απ’ τους λόγους που ο ΣΥΡΙΖΑ καταποντίστηκε στις εθνικές εκλογές ήταν επειδή ο Αλέξης Τσίπρας τον κράτησε στα ψηφοδέλτια του κόµµατος και δεν τον διέγραψε, όταν έπρεπε. Συνεπώς, το να επινοεί εκ των υστέρων ιστορίες για αγρίους, στοχοποιώντας άλλους πως -τάχα µου- έπαιζαν το παιχνίδι της ∆εξιάς, από τον Κατρούγκαλο µέχρι τους ∆ηµήτρη Λιάκο και Γιώργο Χουλιαράκη, δείχνει πως αναζητά φτηνές δικαιολογίες για να βγει και από πάνω, ώστε κανείς να µη θυµάται τη ζηµιά που έκανε ο ίδιος στον Αλέξη Τσίπρα και συνέβαλε να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ στο 17%.

Κατρούγκαλος μαινόμενος

Εντός της ημέρας, μέσα από τον τηλεοπτικό σταθμό Action24, ο πρώην υπουργός και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Κατρούγκαλος θα δώσει απάντηση στον Π. Πολάκη, που τον εμφάνισε ως «αργυρώνητο» προδότη, με το να παρουσιάζει τον ορισμό του σε θέση ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα στον ΟΗΕ ως δώρο από την κυβέρνηση της ΝΔ για τις υπηρεσίες που της πρόσφερε στις τελευταίες εθνικές εκλογές, με τις δηλώσεις του περί φορολόγησης των ελεύθερων επαγγελματιών. Κατά τον Πολάκη, ο Κατρούγκαλος έπαιξε πρόστυχο παιχνίδι εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και τώρα ανταμείβεται από τη ΝΔ.

Τη βεβαιότητα ότι το 2024 θα είναι μια πολύ καλή τουριστική χρονιά, καθώς έχει ξεκινήσει ήδη με θετικά μηνύματα, έστειλε η υπουργός Τουρισμού, Όλγα Κεφαλογιάννη, μιλώντας στο 9o Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.


Κατά λάθος, προφανώς

Να μαζέψει τα ασυμμάζευτα εκ των υστέρων επιχείρησε ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Νίκος Παπανδρέου, αναφορικά με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την αναθεώρηση της ΚΑΠ στη βάση των πιέσεων που άσκησε η ελληνική κυβέρνηση διά του αρμόδιου υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Λευτέρη Αυγενάκη. Με ανακοίνωσή που εξέδωσε, αφού προηγουμένως ο Αυγενάκης είχε στηλιτεύσει το γεγονός πως οι δυνάμεις της αντιπολίτευσης δεν… φόρεσαν την φανέλα της εθνικής Ελλάδος σε αυτό το θέμα, δήλωσε ότι είναι αυτονόητα υπέρ των αλλαγών και πως εξαιτίας τεχνικού λάθους καταχωρήθηκε ως αρνητική η ψήφος του, όμως μετά το τέλος της ψηφοφορίας ο κ. Παπανδρέου προέβη σε διόρθωσή της από αρνητική σε θετική.

Όσα δεν φτάνει ο Αλέξης...

Ο Αλέξης Τσίπρας, στην προσπάθειά του να καλλιεργήσει το προφίλ του στιβαρού ηγέτη, ελπίζοντας πως αυτό μπορεί να του φανεί χρήσιμο στο προσεχές μέλλον, ώστε να τον εμπιστευτούν οι λογικοί και σκεπτόμενοι ψηφοφόροι, σε περίπτωση που επανακάμψει στο προσκήνιο, μιλώντας στο συνέδριο των Δελφών θέλησε να περάσει το μήνυμα πως δεν γίνεται πολιτική μέσω TikTok. Προφανώς, απαξιώνει τη δύναμη της συγκεκριμένης εφαρμογής, διότι στις τελευταίες εθνικές εκλογές, όταν αποπειράθηκε να τη χρησιμοποιήσει, δεν είχε θετικά αποτελέσματα, καθώς το ύφος του έκανε μπαμ ότι δεν είναι πειστικό. Ξεχάσαμε την περίφημη ατάκα του «τι γίνεται, bro;», στην προσπάθεια που έκανε να απευθυνθεί στη νεολαία;

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή