Βενιζέλος για Ελληνες: «Και ο Θεός βοηθός»

Στο 9o Οικονοµικό Φόρουµ των ∆ελφών παρουσιάστηκε το πρώτο µέρος της µεγάλης δηµοσκόπησης που διενήργησε η διαΝΕΟσις µε θέµα «Τι πιστεύουν οι Ελληνες σε ένα τοπίο που συνεχώς εξελίσσεται και αλλάζει». Τη δηµοσκόπηση, που έγινε στα µέσα Ιανουαρίου σε δείγµα χιλίων ανθρώπων, παρουσίασε ο πρόεδρος της Metron Analysis, Στράτος Φαναράς, µε τον συντονισµό του Ηλία Νικολαΐδη, διευθυντή περιεχοµένου της διαΝΕΟσις. Ο κ. Φαναράς ανέφερε ότι ενώ οι µεγάλες προκλήσεις παγκοσµίως είναι η κλιµατική αλλαγή, οι οικονοµικές ανισότητες, οι πόλεµοι και η µετανάστευση, στην Ελλάδα την πρώτη θέση την καταλαµβάνει η οικονοµική κατάσταση. Οπως επεσήµανε ο κ. Φαναράς, το προηγούµενο έτος πρώτο µεγάλο πρόβληµα θεωρούσαν οι Ελληνες το ∆ηµογραφικό. Τα θέµατα που απασχολούν, επίσης, τον Ελληνα πολίτη είναι η αλλαγή του παραδοσιακού µοντέλου της οικογένειας και τα περιστατικά βίας κατά των γυναικών. Σοκαριστικό χαρακτήρισε το εύρηµα ότι οι Ελληνες θεωρούν πως προστατεύονται περισσότερο από τα δικά τους τα δικαιώµατα των µειονοτήτων. Στη συζήτηση πήρε τον λόγο και ο Ε. Βενιζέλος, ο οποίος τόνισε πως αυτό που προκύπτει από την έρευνα είναι ότι ο Ελληνας καταφεύγει πλέον στον Θεό και αναζητά λύσεις αρχαϊκές και µεταφυσικές, αφού δεν βρίσκει λύσεις µέσα στην κοινωνία. «Η κοινωνία είναι φοβισµένη και διχασµένη», σηµείωσε ο κ. Βενιζέλος, «και έχει αναπτύξει έντονα το αίσθηµα αυτοσυντήρησης».


Εκνευρισµός µε ∆ρυµιώτη

Με τον γνωστό πολιτικό αναλυτή Ανδρέα ∆ρυµιώτη τα έχουν στη Χαριλάου Τρικούπη, επειδή στο δηµόσιο βήµα που του προσφέρουν τα Μέσα Μαζικής Ενηµέρωσης δεν κάνει άλλη δουλειά -όπως λένε κάποιοι συνεργάτες του Ν. Ανδρουλάκη- από το να απαξιώνει τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ και µάλιστα πολλές φορές µε υφολογικά κριτήρια. Σε κάποια συνέντευξή του έλεγε πως είναι συνεχώς «µουτρωµένος» και «αγέλαστος», ενώ µιλώντας την Παρασκευή στα «PARAPOLITIKA.gr» σχολίασε για ακόµη µια φορά τον Ν. Ανδρουλάκη, αναφέροντας µεταξύ άλλων: «∆εν µπορώ να καταλάβω τη στάση του κ. Ανδρουλάκη, µε έχει εκπλήξει σε όλα τα θέµατα. Καταψήφισε την επιστολική ψήφο, έκανε τις κωλοτούµπες στα ιδιωτικά Πανεπιστήµια... Καλά τον έχει πει ο πρωθυπουργός ‘‘πράσινο’’ ΣΥΡΙΖΑ. Είναι τόσο κακή η καµπάνια που κάνει το ΠΑΣΟΚ που έχει αφήσει χώρο στον κ. Κασσελάκη. Εχω εντυπωσιαστεί από τον τρόπο που σκέφτονται αυτοί οι άνθρωποι, δεν βλέπουν ότι δεν κάνει γκελ στον κόσµο, δεν αρέσει στον κόσµο αυτή η µόνιµη άρνηση την οποία έχουν;».


Πήρε τους δρόµους για... αναγνώριση

Το χιούµορ σώζει από τον πολιτικό καθωσπρεπισµό και τη ρηχή πολλές φορές σοβαροφάνεια. Προφανώς αυτό θα σκέφτηκε και ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ, επιχειρηµατίας στον χώρο της εστίασης, Γιώργος Τσούµας, και γι’ αυτό πήρε ο ίδιος τους δρόµους να τσεκάρει εάν τον γνωρίζει ο κόσµος. ∆ηλαδή πήρε ένα µικρόφωνο και µια κάµερα και έθετε σε περαστικούς το ερώτηµα εάν γνωρίζουν τον Γιώργο Τσούµα. Οσοι του έλεγαν «όχι, ποιος είναι αυτός;», τους απαντούσε µπροστά στην κάµερα «εγώ». Πάντως σηµασία στη ζωή, αλλά και στην πολιτική είναι να σε ξέρει η µάνα σου και ο περιπτεράς σου. ∆ιότι στο σχετικό χιουµοριστικό βίντεο που ανέβασε στα social media ο Γιώργος Τσούµας εκείνος που τον αποθέωσε, µόλις τον ρώτησε εάν τον γνωρίζει, ήταν ο περιπτεράς της γειτονιάς του, ο οποίος µάλιστα ήταν και φανατικός ΠΑΣΟΚος. Πάντως, για να αποκτήσει τεράστια αναγνωρισιµότητα κατά το διάστηµα που αποµένει µέχρι τις ευρωεκλογές πρέπει να επινοήσει και άλλες µεθόδους προκειµένου να το πετύχει. Οπως να εισβάλει στο γήπεδο στο ντέρµπι Ολυµπιακός - ΑΕΚ και να πετάει φυλλάδια της υποψηφιότητάς του στους παίκτες. Μάθε µπαλίτσα, καταπώς θα έλεγε και ο αείµνηστος Αλέφαντος.


Στη Βουλή από Κασιµάτη η επέκταση του Μετρό

Στη Βουλή φέρνει η Νίνα Κασιµάτη την ανάγκη µετακίνησης µε το Μετρό µισού εκατοµµυρίου κατοίκων, εργαζοµένων και επισκεπτών της Β' Πειραιά. Καλεί τον αρµόδιο υπουργό Μεταφορών και Υποδοµών, Χρήστο Σταϊκούρα, να προβεί στις απαιτούµενες ενέργειες για τον σχεδιασµό και την επέκτασή του σε αυτούς τους κοµβικούς δήµους της Β' Πειραιά ανταποδοτικά, καθώς ήδη επιβαρύνονται κυκλοφοριακά και περιβαλλοντικά από άλλες βαρέως οχλούσες δραστηριότητες δυσανάλογα µε άλλες περιοχές της Αττικής, και βεβαίως να ενηµερώσει σχετικά τη Βουλή.


∆εν τον αφήνουν σε χλωρό κλαρί

Στο ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να αφήσουν σε χλωρό κλαρί τον Στ. Κασσελάκη και αυτό αποτυπώνεται περίτρανα στις τελευταίες ανακοινώσεις της Χαριλάου Τρικούπη, µέσα από τα ερωτήµατα που θέτει αναφορικά µε την επίδειξη οικονοµικής ισχύος που κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, δίχως να δίνει αναλυτικές απαντήσεις από πού προέρχονται όλα αυτά τα χρήµατα. Σύµφωνα µε το ΠΑΣΟΚ, «προκαλεί σε κάθε περίπτωση εντύπωση που ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ µας παρουσίασε το νέο του σπίτι αξίας 1,8 εκατοµµυρίου ευρώ, αρνείται πεισµατικά να δηµοσιοποιήσει την περιουσιακή του κατάσταση, όπως συµβαίνει µε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς. Αν είναι αλήθεια τόσο πετυχηµένος και δεν φοβάται τίποτα, γιατί αρνείται να δηλώσει σε πόσες εταιρείες συµµετείχε και να δηµοσιοποιήσει το ‘‘πόθεν έσχες’’ του πριν από τις ευρωεκλογές;». Πάντως, επειδή περίπου τα ίδια ερωτήµατα του έθεσε και ο Ν. Ευαγγελάτος στη συνέντευξη που του πήρε στο Μέγκα, ο Στ. Κασσελάκης αρνήθηκε να δώσει εξηγήσεις, λέγοντας στον γνωστό παρουσιαστή: «∆εν είσαι λογιστής µου, δεν θα σου απαντήσω».