Εκλογές στο call center του ΣΥΡΙΖΑ

Από τις δικές µας πληροφορίες, που βασίζονται σε εµπιστευτικές µαρτυρίες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, που έχουν καλή εικόνα για τις εσωκοµµατικές εκλογές αναφορικά µε την επιλογή των υποψήφιων ευρωβουλευτών του κόµµατος, δεν προκύπτουν τα στοιχεία που έδωσε χθες η Κουµουνδούρου περί αθρόας συµµετοχής στις κάλπες των προκριµατικών αρχαιρεσιών. Σύµφωνα µε τις διαρροές της Κουµουνδούρου, στις προκριµατικές εκλογές συµµετείχαν περίπου 60.000 µέλη και φίλοι του κόµµατος. Το ερώτηµα εδώ είναι πόσοι ψήφισαν διά ζώσης, πόσοι ηλεκτρονικά και πόσοι τηλεφωνικά. ∆ιότι η στήλη δέχθηκε αναφορές πως η όλη διαδικασία ήταν τόσο «χύµα» και «διαβλητή» που σε κάποιες περιοχές η επιλογή των υποψηφίων γινόταν µε τηλεφωνική εντολή. ∆ηλαδή λες και έπαιρνες τηλέφωνο στο Προποτζίδικο της γειτονιάς και αντί να τους πεις «παίξε µου την ΑΕΚ µε τον Άρη άσο στο πρώτο ηµίχρονο και άσο τελικό», έλεγες «βάλε µου σταυρό στον τάδε υποψήφιο από την Αττική και στον δείνα από την περιφέρεια». Αν έχουν συµβεί όλα αυτά, δεν είναι δύσκολο να τα αποκαλύψουν όσοι ζητήσουν τα ρέστα από τις εφορευτικές επιτροπές, απαιτώντας αναλυτική ενηµέρωση για τις ψήφους που πήραν και δεν προκρίθηκαν.

Κόμμα-«σούπερ μάρκετ»

Τρανταχτό παράδειγμα πως ο ΣΥΡΙΖΑ παραμένει ένα κόμμα- «σουπερμάρκετ» και αλλοπρόσαλλο, στο οποίο δραστηριοποιούνται πρόσωπα και προσωπικότητες δίχως κανένα συνεκτικό δεσμό σε επίπεδο ιδεολογικών αρχών και θέσεων ή με τη στοιχειώδη ομοιογένεια σε μείζονος σημασίας γεγονότα, είναι οι εκ διαμέτρου αντίθετες αντιδράσεις που εκδηλώνονται για τη σύρραξη Ισραήλ - Ιράν και Παλαιστίνης. Οι μισοί είναι υπέρ του Ιράν σε αυτή την κρίση, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης, που αύριο θα έχει επαφές με το εβραϊκό λόμπι στην Ουάσινγκτον, έδωσε γραμμή στην Κουμουνδούρου για καταδίκη των ενεργειών της Τεχεράνης σε βάρος του Ισραήλ. Αυτή η κίνησή του ενόχλησε μέχρι και γνωστούς «εκδότες» που τον στηρίζουν, ενώ «άδειασε» και την Έλενα Ακρίτα, η οποία έκανε αναρτήσεις εναντίον του Άδ. Γεωργιάδη, επειδή ο τελευταίος τασσόταν υπέρ του Ισραήλ.

Η Νέα Αριστερά, διά του επικεφαλής της ΚΟ του κόμματος, Αλέξη Χαρίτση, θεωρεί πως για την κρίση στη Μέση Ανατολή την ευθύνη την έχει το «κράτος δολοφόνος» του Ισραήλ και οι κυβερνήσεις της Δύσης που δικαιολογούν τις επιθετικές του ενέργειες εναντίον των Παλαιστινίων.


«Δεν υπήρχε κανένα μπάζωμα στα Τέμπη»

Με όλο τον σεβασµό στους συγγενείς των θυµάτων των Τεµπών, αλλά το να οµολογούν εκ των υστέρων πως επινόησαν τους ισχυρισµούς περί «µπαζώµατος», ώστε να «µπερδέψουν» την κοινή γνώµη αναφορικά µε τις έρευνες των Αρχών, είναι κάτι που δεν µπορεί να περάσει στα ψιλά της επικαιρότητας. ∆ιότι επάνω στο αφήγηµα περί «µπαζώµατος» του τόπου του δυστυχήµατος, που µπορεί οι συγγενείς των θυµάτων από µια δικαιολογηµένη ανησυχία ή καχυποψία να το παρουσίασαν έτσι στη δηµόσια σφαίρα, στήθηκε µια εικονική περιγραφή της κατάστασης από τους προπαγανδιστικούς µηχανισµούς όλων των κοµµάτων, µε καταγγελίες πως η Ν∆ «τσιµέντωσε» στα Τέµπη την αλήθεια, ώστε να εξαφανιστούν πολλά στοιχεία. Η σύγχυση αυτή καλό θα ήταν να είχε αποφευχθεί. Γιατί στο τέλος ελλοχεύει ο κίνδυνος ο κόσµος που δείχνει τυφλή εµπιστοσύνη σε οτιδήποτε ισχυριστούν οι συγγενείς των αδικοχαµένων ανθρώπων στα Τέµπη να έχει αµφιβολίες και ερωτήµατα σε σχέση µε την επικοινωνιακή διαχείριση της τραγωδίας.

Μπαίνει η Μελέτη, «κληρώνει» για Μπελέρη

Ας μη σπεύσουμε να προεξοφλήσουμε ότι το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές δεν θα έχει και άλλες εκπλήξεις. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το Σαββατοκύριακο ο πρωθυπουργός και πρόεδρος του κόμματος, Κυριάκος Μητσοτάκης, φέρεται να είχε επικοινωνία με τουλάχιστον πέντε σημαντικά πρόσωπα, στα οποία είχε γίνει η σχετική βολιδοσκόπηση από το κυβερνών κόμμα το προηγούμενο διάστημα, αλλά οι συζητήσεις μαζί τους δεν είχαν καταλήξει σε οριστική συμφωνία. Μεταξύ αυτών και η γνωστή τηλεπαρουσιάστρια Ελεονώρα Μελέτη, η οποία φαίνεται να μπαίνει στη λίστα την τελευταία στιγμή. Η εικόνα για την υποψηφιότητα του Φρέντη Μπελέρη αναμένεται να ξεκαθαρίσει εντός της ημέρας.

Ο Οδυσσέας ελπίζει...

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, θεωρεί πως η μάχη των ευρωεκλογών δεν θα βγάλει κερδισμένο τον ΣΥΡΙΖΑ στον χώρο της Κεντροαριστεράς. Πιστεύει ότι το κόμμα του θα διαψεύσει τις έως τώρα δημοσκοπήσεις και θα καταφέρει να κατακτήσει τη δεύτερη θέση, αφήνοντας τον ΣΥΡΙΖΑ στην τρίτη. Την πεποίθησή του αυτή τη βασίζει στο «δημοσκοπικό προηγούμενο». Όπως είπε στην ΕΡΤ «στις προηγούμενες εκλογές οι δημοσκοπήσεις έδειχναν το ΠΑΣΟΚ γύρω στο 8%-9%, αλλά εμείς σπάσαμε αυτό το φράγμα και πήγαμε πολύ ψηλότερα».

Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή