Στη μετακίνηση 27 στελεχών της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής προχώρησε ο περιφερειάρχης Νίκος Χαρδαλιάς, στο πλαίσιο της υγιούς αναδόμησης της Υπηρεσίας.

Συγκεκριμένα, μετακινήθηκαν και οι 7 διευθυντές, καθώς και 20 τμηματάρχες.

*Διαβάστε εδώ: Νίκος Χαρδαλιάς: “101 εκατ. ευρώ από την Περιφέρεια Αττικής στον Δήμο Αθηναίων, για πάνω από 40 έργα και δράσεις που αλλάζουν την εικόνα της πρωτεύουσας”

Όσοι από αυτούς επιβαρύνονται με κατηγορίες για πειθαρχικά παραπτώματα μετατέθηκαν σε άλλες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής, ενώ όσοι επιβαρύνονται με κατηγορίες για ποινικά παραπτώματα τέθηκαν σε αργία, ακόμα και σε περιπτώσεις που η γνωμοδότηση της προέδρου του Πειθαρχικού Συμβουλίου ήταν αρνητική.

Την ίδια στιγμή, 7 νέα στελέχη της Περιφέρειας με πλούσιο βιογραφικό και αποδεδειγμένη καλή απόδοση στις υπηρεσίες τους αναβαθμίζονται, αναλαμβάνοντας θέσεις ευθύνης στη Διεύθυνση Μεταφορών.

Το αμέσως επόμενο διάστημα δρομολογείται η μετακίνηση προσωπικού από άλλες υπηρεσίες της Περιφέρειας προς τις Διευθύνσεις Μεταφορών προκειμένου να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία της και η εμπέδωση μιας νέας κουλτούρας στην εξυπηρέτηση του πολίτη.

Υπενθυμίζεται ότι η στήλη Big Mouth του powergame.gr, ανέφερε στο σημερινό ρεπορτάζ της ότι ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος -από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του- έχει κηρύξει ανένδοτο κατά της διαφθοράς, αναμένεται να εκκαθαρίσει οριστικά τις Διευθύνσεις Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής.

«Όπως πληροφορείται η στήλη, ο Χαρδαλιάς έχει ήδη λάβει τις αποφάσεις του και οι σχετικές ανακοινώσεις για έναν από τους πλέον προβληματικούς οργανισμούς, που εκθέτουν -επί χρόνια- τον μεγαλύτερο αυτοδιοικητικό φορέα της χώρας στα μάτια των πολιτών, αναμένονται ακόμα και εντός της ημέρας», ανέφερε χαρακτηριστικά το ρεπορτάζ του Big Mouth.

«Ενδεικτικό του «ξηλώματος» είναι ότι αλλάζουν θέση όλοι οι διευθυντές και οι περισσότεροι προϊστάμενοι της μονάδας, ενώ όσα στελέχη εμπλέκονται σε ποινικές ή πειθαρχικές υποθέσεις μετακινούνται οριστικά από τις Μεταφορές προς άλλες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής», ανέφερε επίσης το Big Mouth.


Τι ανέφερε σήμερα το Big Mouth

Ξηλώνει τους πάντες ο Χαρδαλιάς!
Οριστικά αναμένεται να εκκαθαρίσει τις Διευθύνσεις Μεταφορών της Περιφέρειας Αττικής ο Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος -από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του- έχει κηρύξει ανένδοτο κατά της διαφθοράς. Όπως πληροφορείται η στήλη, ο Χαρδαλιάς έχει ήδη λάβει τις αποφάσεις του και οι σχετικές ανακοινώσεις για έναν από τους πλέον προβληματικούς οργανισμούς, που εκθέτουν -επί χρόνια- τον μεγαλύτερο αυτοδιοικητικό φορέα της χώρας στα μάτια των πολιτών, αναμένονται ακόμα και εντός της ημέρας.

Το πάντα πλήρες ρεπορτάζ μας αναφέρει ότι, με απόφαση του περιφερειάρχη Αττικής, τουλάχιστον 50 στελέχη και υπάλληλοι της Γενικής Διεύθυνσης Μεταφορών παίρνουν την… άγουσα για άλλα πόστα, εντός ή εκτός της συγκεκριμένης υπηρεσίας. Ενδεικτικό του «ξηλώματος» είναι ότι αλλάζουν θέση όλοι οι διευθυντές και οι περισσότεροι προϊστάμενοι της μονάδας, ενώ όσα στελέχη εμπλέκονται σε ποινικές ή πειθαρχικές υποθέσεις μετακινούνται οριστικά από τις Μεταφορές προς άλλες υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής.

Στο στόχαστρο του Χαρδαλιά έχουν μπει επίσης και οι διεκπεραιωτές, για τους οποίους υπάρχουν καταγγελίες ότι έχουν «καταλάβει» ακόμα και γραφεία της Διεύθυνσης Μεταφορών, με την ανοχή των στελεχών, αποκομίζοντας εκατοντάδες «γρηγορόσημα» -«μαύρα», φυσικά, όπως βοά η πιάτσα- από πολίτες που δεν θέλουν να φάνε τις ημέρες τους στα γκισέ, με ατέρμονες γραφειοκρατικές διαδικασίες.

Αποφασισμένος να δώσει μια και καλή τέλος σε θλιβερές καταστάσεις του παρελθόντος, που αφήνουν περιθώριο σε φαινόμενα διαφθοράς και παράνομες δοσοληψίες, ο περιφερειάρχης Αττικής έχει δώσει εντολή να επιταχυνθεί -όπως μαθαίνουμε- η πλήρης ψηφιοποίηση των διαδικασιών, ώστε να μην παρεμβαίνει ανθρώπινος δάκτυλος στην περαίωση των υποθέσεων. «Στη διαπλοκή απαντάμε με την πλήρη ψηφιοποίηση», τόνισε ο Χαρδαλιάς στους συνεργάτες του, δίνοντας το στίγμα της επόμενης ημέρας.

*Διαβάστε ολόκληρο το Big Mouth εδώ