Για πέμπτη μέρα συνεχίζει την περιοδεία του στο Αιγαίο ο Στέφανος Κασσελάκης συνεχίζοντας τις επαφές με τοπικούς παράγοντες αλλά και πολίτες ενόψει των ευρωεκλογών του Ιουνίου.

Ξεχωριστή ήταν μια από τις συναντήσεις που είχε στη Μονή της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας στην Αμοργό. Εκεί, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ συνομίλησε με μοναχούς σε ένα ατμοσφαιρικό και χαλαρό περιβάλλον.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, όπως φαίνεται στο βίντεο που παρουσίασε η εκπομπή «Πρωινό», ανέφερε πως η μισή Ελλάδα θα ήθελε πολύ να μονάσει και ο ίδιος.

Ο διάλογος που ακολούθησε:

Στέφανος Κασσελάκης: Περιμένω από εσάς. Από το στόμα του Θεού να μου πείτε εδώ πέρα πόσοι είστε

Μοναχός: Οι γέροντες θα κρατήσουμε, να αυξηθούμε. Είμαστε λίγοι

Στέφανος Κασσελάκης: Να έρθω να μονάσω κι εγώ;

Μοναχός: Ναι, ναι (γέλια)

Στέφανος Κασσελάκης: Η μισή Ελλάδα θα το ήθελε πολύ αυτό. Εντάξει, να με ξεφορτωθούν (γέλια)

Μοναχός: Έτσι ε; Η άλλη μισή;

Στέφανος Κασσελάκης: Η άλλη μισή θα ήθελε να μη μονάσω. Θα ήθελε να τα αλλάξω όλα

Μοναχός: Ωραία, να μην μονάσετε για να τα αλλάξετε. Αν είναι να τα αλλάξετε, να μην μείνετε

Εκείνη τη στιγμή ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάθισε σε ένα πεζούλι, όπου από πίσω υπήρχε το απόλυτο κενό μιας και το μοναστήρι βρίσκεται χτισμένο σε ύψος 300 μέτρων από τη θάλασσα. Τότε οι μοναχοί και οι συνεργάτες του φώναξαν να προσέχει , με τον ίδιο να απαντά γελώντας: «Παιδιά ηρεμήστε, δεν πάω πουθενά αν και η μισή Ελλάδα θα ήθελε να πάω».

Glomex Player(40599x1hkkig7d8l, v-d0s6cusjkpcx)

Δωρεά στην Παναγία Πορταΐτισσα

Δωρεά στην Παναγία την Πορταΐτισσα στην Αστυπάλαια για να αγοραστούν χρώματα για τις αγιογραφίες που καταστράφηκαν μετά από πυρκαγιά έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο νησί.

Όπως είπε ο αντιδήμαρχος του νησιού, Κωνσταντίνος Καμπύλης, δεν ήταν τίποτα προγραμματισμένο, «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ μόλις ξεναγήθηκε στην Πορταΐτισσα και του είπαμε την ιστορία για το πώς κάηκε, από μόνος του προθυμοποιήθηκε να προχωρήσει στη δωρεά».