Σε απόλυτο κυρίαρχο των ευρωεκλογών του 2024 φαίνεται πως θα ανακηρυχτεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης σύμφωνα με τις τελευταίες έρευνες.

Μέσα σε δύο βδομάδες ο πρωθυπουργός έχει καταφέρει να μαζέψει τα (σχετικώς) ασυμμάζευτα και πλέον «φλερτάρει» με το 33% των προηγούμενων εκλογών. Οι «φρέσκες» δημοσκοπήσεις έχουν φέρει ευφορία στο Μαξίμου που μετά και την ανακοίνωση του «γαλάζιου» ευρωψηφοδελτίου δείχνουν πιο ψηλά το κυβερνών κόμμα.

Ωστόσο, όπως αναφέρει η στήλη Big Mouth του powergame.gr, για αυτό που δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι είναι το τελικό ποσοστό της κάλπης και για αυτό που πρέπει να είμαστε είναι ότι το βράδυ των εκλογών της 9ης Ιουνίου δεν υπάρχουν αναποφάσιστοι ψηφοφόροι...

Τι αναφέρει το «Big Mouth»

– Με αυτά που βλέπω στις δημοσκοπήσεις, αλλά και τα άλλα που ακούω, από τους δημοσκόπους, ένα μπορώ να προβλέψω. Ότι αν επιβεβαιωθούν οι σχετικές εκτιμήσεις, την επομένη (αν όχι ανήμερα) των ευρωεκλογών ο πρόεδρος Μητσοτάκης θα βγει στην Πειραιώς και θα μας κουνάει για άλλη μια φορά το μαντίλι. Γιατί το λέω αυτό; Πολύ απλά γιατί μέσα σε δύο βδομάδες έχει καταφέρει να μαζέψει τα (σχετικώς) ασυμμάζευτα και πλέον να φλερτάρει με το 33% των προηγούμενων εκλογών. Επειδή όμως δεν έχει ακόμη ξεκινήσει η καμπάνια, και εκεί ο πρωθυπουργός έχει αποδείξει ότι δεν έχει αντίπαλο, θέλω να κρατήσουμε ένα μικρότερο καλαθάκι σε σχέση με το τελικό ποσοστό. Επίσης, εκείνο που παραβλέπουν σχεδόν οι πάντες είναι ότι το βράδυ των εκλογών δεν υπάρχουν ούτε αναποφάσιστοι ούτε «αδιευκρίνιστοι» ψηφοφόροι.