«Δεν θα υπάρχει νέο μνημόνιο. Δεν μπορεί να υπάρξει μνημόνιο αν δεν υπάρχει κοινή συμφωνία. Όπως για να βγεις από ένα μνημόνιο χρειάζεται συμφωνία, έτσι χρειάζεται και για να μπεις» τόνισε ο υφυπουργός Εργασίας Αντώνης Μπέζας στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «στον ενικό».

Ο ίδιος, σημείωσε πως «όλα αυτά που ακούγονται περί ασφαλιστικού,ΦΠΑ κλπ έχουν να κάνουν με την τελευταία αξιολόγηση του υπάρχοντος προγράμματος» και πρόσθεσε πως η τρόικα θεωρεί ότι υπάρχει ένα δημοσιονομικό κενό στα πλαίσια του υπάρχοντος προγράμματος και ζητά πρόσθετες παρεμβάσεις για να καλυφθεί αυτό το κενό.

«Κλείνουμε την υπάρχουσα σχέση ξεκινάμε και αυτό που θα υπάρχει μετά. Μια προληπτική γραμμή από την οποία θα μπορούμε να αντλήσουμε κεφάλαια εάν χρειαστούμε. Παράλληλα, φυσικά θα παρακολουθείται η δημοσιονομική πορεία της χώρας. Υπάρχει, όμως, χώρα της Ευρώπης που να μην παρακολουθείται;» υπογράμμισε ο κ. Μπέζας.

Από την πλευρά του, ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός έκανε λόγο για συμφωνία της κυβέρνησης:

«Η κρίσιμη φράση είναι η αξιολόγηση προγράμματος, Που σημαίνει ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα που έχει συμφωνηθεί. Ο Σόιμπλε και η Μέρκελ φαίνονται τόσο ισχυροί ακριβώς επειδή βασίζονται πάνω σε μια συμφωνία».

Παράλληλα, τόνισε πως δεν έχει σημασία το πώς θα ονομαστεί το νέο πρόγραμμα, αλλά το ότι θα συνεχιστεί η λιτότητα:

«Δεν έχει σημασία αν το νέο πρόγραμμα στήριξης από την τρόικα θα ονομάζεται προληπτική γραμμή στήριξης ή μνημόνιο. Το κρίσιμο είναι η λιτότητα. Δεν μπορούμε να κοροϊδεύουμε τον κόσμο, γιατί ξέρει ότι θα συνεχιστούν τα μέτρα και οι περικοπές».