Απαράδεκτη χαρακτηρίζεται η εικόνα που παρουσιάζει το Θεατρικό Μουσείο που βρίσκεται σε πλήρη εγκατάλειψη και σταδιακά καταρρέει. Η εικόνα του Μουσείου προκάλεσε την άμεση παρέμβαση της υφυπουργού Πολιτισμού, η οποία ζήτησε άμεσα την απεντόμωση του χώρου, τον καθαρισμό του και την προστασία των εκθεμάτων. 

Υγρασία, έντομα και τρωκτικά, ο ακατάλληλος φωτισμός και εξαερισμός μέχρι και γάτες που έχουν βρεθεί στον χώρο, απειλούν τους θησαυρούς του Θεατρικού Μουσείου, που είναι σε πλήρη εγκατάλειψη και σταδιακά καταρρέει.

Επίσης οι υπολογιστές δεν λειτουργούν, τα τηλέφωνα έχουν κοπεί και οι βάσεις δεδομένων είναι ανενεργές. Τα καμαρίνια της Αλίκης Βουγιουκλάκη, της Τζένης Καρέζη, της Μελίνας Μερκούρη, της Μαρίκας Κοτοπούλη, της Κυβέλης, της Ελλης Λαμπέτη, του Δημήτρη Χορν, του Αλέξη Μινωτή και της Κατίνας Παξινού, προκαλούν θλίψη στον επισκέπτη και ο χώρος που στεγάζεται το Θεατρικό Μουσείο, στον υπόγειο χώρο στην Ακαδημίας 50, «φωνάζει» οτι είναι ο πλέον ακατάλληλος. Η υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού ’ντζελα Γκερέκου, δεσμεύτηκε ότι θα αναλάβει δράσει για τη σωτηρία του Θεατρικού Μουσείου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Μάνιας Παπαδημητρίου, υποσχέθηκε απεντόμωση του χώρου από συνεργείο του Δήμου Αθηνών και ακόλουθη εκτίμηση της κατάστασης των εκθεμάτων από κλιμάκιο της Διεύθυνσης Συντήρησης του υπουργείου.

Επίσης, δήλωσε ότι το υπουργείο προτίθεται να αναλάβει την εξόφληση των χρεών του φορέα προς το Δημόσιο (Εφορία, ΟΑΕΔ, ασφαλιστικούς φορείς) που φτάνουν τα περίπου 500.000 ευρώ, ώστε να μπορέσει να λάβει φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα και να εκταμιεύσει τα 100.000 ευρώ που του έχουν πιστωθεί εδώ και καιρό.

Τέλος, πρότεινε τη μεταβίβαση του συνόλου της συλλογής του μουσείου στο ελληνικό Δημόσιο κατά πλήρη κυριότητα, νομή και κατοχή, εφόσον εξασφαλιστεί και η σύμφωνη γνώμη του ΔΣ του. Με την προϋπόθεση αυτή θα ανοίξει, όπως δήλωσε, και η προοπτική της μεταστέγασής του, για την οποία ανέφερε ότι υπάρχουν ήδη τρεις εναλλακτικές προτάσεις.