∆ιαβάζω εδώ και µέρες τις πληροφορίες που διακινεί ο Κουρτάκης σε σχέση µε τις σκέψεις που υπάρχουν στο Μαξίµου σε σχέση µε τον υπουργό Ενέργειας, Θοδωρή
Σκυλακάκη, και τη µετάβασή του στη θέση του επιτρόπου της Ελλάδας στην Ε.Ε. ∆εν έχω καµία σχετική πληροφορία, ωστόσο από κάτι φίλους που έχω και µιλάνε τακτικά µε τον υπουργό Σκυλακάκη, µαθαίνω ότι δεν είναι και τόσο ζεστός σε µια τέτοια προοπτική.

Απεναντίας, το πιθανότερο είναι να πει «όχι» στην περίπτωση που του προταθεί. Σε αντίθεση µε τον υπουργό Ενέργειας, υπάρχουν δύο πρόσωπα που δεν κρύβουν το ενδιαφέρον τους (και µάλιστα το ζωηρό) για τον συγκεκριµένο θώκο. Ο λόγος για τον υπουργό Εξωτερικών, Γιώργο Γεραπετρίτη, και τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα.

Ο πρώτος θα το ήθελε πολύ, ωστόσο, µε τα λίγα που µπορώ να γνωρίζω, το κόβω δύσκολο σε αυτή τη φάση ο πρόεδρος Μητσοτάκης να αφήσει έναν από τους πιο επιτυχηµένους υπουργούς του να µετακοµίσει στις Βρυξέλλες. Με αυτά και µε κάτι άλλα, αρχίζει να κερδίζει έδαφος η υποψηφιότητα Τζιτζικώστα, η τύχη της οποίας θα εξαρτηθεί εν πολλοίς και από το εκλογικό αποτέλεσµα στη Βόρεια Ελλάδα. Αυτό που θέλω να κρατήσετε είναι ότι δεν έχει «κλείσει» απολύτως τίποτα σε σχέση µε τον επόµενο επίτροπο της Ελλάδας στην Ε.Ε.


* Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παραπολιτικά στις 10/5