Τα προεκλογικά µηνύµατα της Ν∆ για ισχυρή Ελλάδα

Για τη σηµασία µιας ισχυρής Ελλάδας σε µια ισχυρή Ευρώπη µιλάει ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια αυτής της προεκλογικής εκστρατείας, µε τη Ν∆ να είναι το µοναδικό κόµµα που βάζει στην ατζέντα το θέµα αυτό. Παράλληλα ο πρωθυπουργός επιδιώκει να καταστήσει σαφές στους πολίτες πως η Ελλάδα ήταν η πιο ωφεληµένη από το Ταµείο Ανάκαµψης από όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, µε 36 δισ. ευρώ να δαπανώνται σε δράσεις που αγγίζουν όλους τους τοµείς της πολιτικής. Στόχος του κυβερνώντος κόµµατος είναι να έχουν όλοι οι Έλληνες πολίτες και τα νέα παιδιά τις ίδιες ευκαιρίες, γι’ αυτό και οι ευρωπαϊκοί θεσµοί κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης µιλάει παράλληλα και για το κυβερνητικό έργο αυτής της πενταετίας, όπως η υλοποίηση σηµαντικών µεταρρυθµίσεων για την καταπολέµηση της φοροδιαφυγής αλλά και η µεγάλη µεταρρύθµιση της δηµιουργίας και στη χώρα µας µη κρατικών, µη κερδοσκοπικών πανεπιστηµίων. Ιδιαίτερη έµφαση δίνει επίσης, αν τον ακούσει κανείς, στον νόµο, στην τάξη αλλά και την ασφάλεια, κάτι που απασχολεί πολύ τους πολίτες και αυτό αποτυπώνεται και στις δηµοσκοπήσεις.

Ωστόσο, αν κάπου ποντάρουν στο Μαξίµου σε αυτές τις εκλογές είναι στην επιστολική ψήφο, µία θεσµική µεταρρύθµιση δηµοκρατικής συµµετοχής, η οποία, όπως λένε, φέρνει τη σφραγίδα της Νέας ∆ηµοκρατίας. Μάλιστα αµέσως µετά τις ευρωκάλπες της 9ης Ιουνίου η κυβέρνηση θα πάει ξανά στη Βουλή µε στόχο την επέκταση της επιστολικής ψήφου και στις εθνικές εκλογές, κάτι που είχε καταψηφίσει η αντιπολίτευση. Τη σηµασία που δίνει η Ν∆ στην επιστολική ψήφο την καταλαβαίνει κανείς και από τα βιντεάκια που ανεβάζουν οι υποψήφιοι στα social media, οι οποίοι ψάχνουν τον πιο ευφάνταστο τρόπο για να ζητήσουν την ψήφο των πολιτών.

Στην πατρίδα του, τη Σάμο

Στην πατρίδα του, τη Σάμο, βρέθηκε για δεύτερη φορά σε αυτή την προεκλογική περίοδο ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ Γιώργος Αυτιάς. Όπως ήταν αναμενόμενο, ο κόσμος τον αγκάλιασε, αφού οι ντόπιοι τον θεωρούν δικό τους παιδί. Ο Γιώργος Αυτιάς συνάντησε στη Σάμο φίλους, συμμαθητές αλλά και συγγενείς του και άκουσε τα προβλήματά τους.

Ξεχωρίζει για την πείρα του

Την τηλεοπτική πείρα που έχει αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια ως σχολιαστής στα πάνελ αξιοποιεί ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη ΝΔ Ανδρέας Ζαμπούκας, κάνοντας αρκετά εύστοχες παρεμβάσεις οι οποίες φέρνουν σε δύσκολη θέση τους ανθυποψηφίους του από τα άλλα κόμματα. Κατά τα λοιπά, ο Ζαμπούκας θα περιοδεύσει Πέμπτη και Παρασκευή στην Κρήτη.

Τα γερά χαρτιά του Βασίλη Κοντοζαμάνη

Αν κάποιος υποψήφιος ευρωβουλευτής έχει περάσματα σε πολλά και διαφορετικά κοινά, αυτός είναι ο Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο οποίος καταγράφει συνεχώς αυξανόμενη δυναμική, καθώς απέχουμε λιγότερο από τρεις εβδομάδες από τις ευρωεκλογές. Όχι άδικα, καθώς είναι έμπειρος τεχνοκράτης της Υγείας και γνώστης των ευρωπαϊκών θεμάτων, με τη φήμη του αποτελεσματικού να τον συνοδεύει, ενώ εκφράζει και τα παραδοσιακά δεξιά κοινά ως μία απόλυτα κομματική υποψηφιότητα. Ο ίδιος οργώνει την Ελλάδα απ’ άκρη σ’ άκρη κάνοντας συναντήσεις και ομιλίες, καθώς η επαφή του με τον κόσμο είναι ένα από τα γερά χαρτιά του. Δεν είναι τυχαίο ότι έχει πιστούς φίλους και συνοδοιπόρους σε όλη τη χώρα. Παράλληλα, σαρώνει και στο TikTok με τα videos του να έχουν πιάσει τον παλμό της εποχής. Και γνώστης των ευρωπαϊκών θεμάτων ο Κοντοζαμάνης και «παιδί» της κοινωνίας και παραδοσιακός νεοδημοκράτης.