Υπάρχουν δικασταί (για τον Κασσελάκη) εις τας Αθήνας;

Ενώ κανείς στον ΣΥΡΙΖΑ και σε ολόκληρη την Ελλάδα δεν γνωρίζει πώς πλούτισε ο Στέφανος Κασσελάκης, ποιες και από πού είναι οι πηγές χρηµατοδότησής του, τι είδους και σε ποια σηµεία του πλανήτη είναι οι επιχειρηµατικές δραστηριότητές του, καθώς µέχρι τώρα δεν έχει καταθέσει δήλωση «Πόθεν Έσχες», εντούτοις ο ίδιος εµφανίζεται ως «αρχάγγελος» της κάθαρσης του πολιτικού συστήµατος, προσβάλλοντας τους πάντες και τα πάντα µε το υπαινικτικό αφήγηµά του πως όλα τα κόµµατα είναι «ανέντιµα και διεφθαρµένα» και διακινούν «µαύρο πολιτικό χρήµα».

∆εν ξέρω αν η ελληνική ∆ικαιοσύνη θεωρεί γραφικό τον Στ. Κασσελάκη και δεν ασχολείται µε τις καταγγελίες που κάνει, αλλά, επειδή είναι αρχηγός της αξιωµατικής αντιπολίτευσης, οφείλει ένας εισαγγελέας να τον καλέσει προκειµένου να δώσει όλα εκείνα τα στοιχεία που να επιβεβαιώνουν τα λεγόµενά του. Το ακαταλόγιστο και το ακαταδίωκτο µπορεί να το έχουν τα τρολ του διαδικτύου. Όµως ο κ. Κασσελάκης είναι θεσµικός παράγοντας της Ελληνικής ∆ηµοκρατίας. Και η ∆ικαιοσύνη οφείλει να παίρνει τοις µετρητοίς και στα σοβαρά τα λεγόµενά του.

Με την τελευταία του ανάρτηση στο Facebook, δεν φαίνεται να εξαιρεί ούτε το κόµµα του από παιχνίδια διαπλοκής και ροής µαύρου χρήµατος. Ευθέως δηλώνει ότι παρέλαβε ένα «χάος» στα οικονοµικά του ΣΥΡΙΖΑ και απειλεί τους πάντες να τους αποκαλύψει. Έχει στα χέρια του στοιχεία για κακοδιαχείριση; Έχει στη διάθεσή του πληροφορίες ότι κάποιοι από αυτούς που τον πολεµούν από τον ΣΥΡΙΖΑ πληρώνονταν µε «µαύρα»; Τι ακριβώς εννοεί;

Αυτοί που φεύγουν και αυτοί που (υπο)μένουν

Σε κάθε περίπτωση, ο Στέφανος Κασσελάκης τούς γλεντάει όλους κανονικά στον ΣΥΡΙΖΑ. Τους ξεφτιλίζει τον έναν μετά τον άλλον. Τους απειλεί, τους απολύει, τους εκβιάζει και τους διασύρει ανελέητα. Τον Αλέξη Τσίπρα ειδικά τον έχει κατακρεουργήσει με τις καταγγελίες που κάνει για τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ. Εν τω μεταξύ, με εξαίρεση τον Γιώργο Τσίπρα, άντε και τον Χρήστο Σπίρτζη ή τον Θανάση Καρτερό, κανένα άλλο κορυφαίο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει το σθένος να του πει: «Όπα, ρε μάγκα, σαν πολλά δεν μας τα λες;».

Εκείνοι που είναι στην κυριολεξία για λύπηση είναι ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, και η γραμματέας του κόμματος, Ράνια Σβίγκου. Και ενώ δέχονται μηνύματα και επιστολές από βουλευτές και στελέχη πως κάτι δεν πάει καλά με τον απαξιωτικό και υπερφίαλο τρόπο που ο πρόεδρος αντιμετωπίζει τη θεσμική λειτουργία του κόμματος, εντούτοις δεν αντιδρούν και απλώς διαχειρίζονται με ευκαιριακές δικαιολογίες τα αποκαλυπτικά ξεσπάσματά του, επειδή προφανώς αντιλαμβάνονται ότι μπορεί να είναι τα επόμενα «θύματά» του, εάν τον «αδειάσουν».

Ο «μάγκας» και οι διαρροές

Στην Κουμουνδούρου έχουν αντιληφθεί ότι ο Χρήστος Σπίρτζης με τις προκλητικές τοποθετήσεις του επιδιώκει τη διαγραφή του από το κόμμα ώστε στη συνέχεια να εμφανιστεί ως ήρωας απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη. Προσώρας οι στενοί συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ τον αγνοούν και δεν θέλουν να τον κάνουν «μάγκα» , εξαπολύοντας ονομαστική επίθεση προς το πρόσωπό του. Βέβαια, με διαρροές τον εμφανίζουν ως «έναν ασήμαντο τύπο που παριστάνει τον επιδραστικό παράγοντα, βγαίνοντας κάθε τρεις και λίγο στα κανάλια». «Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πρόκειται να σχολιάσει τις δηλώσεις κάποιου, ο οποίος συνειδητά προκαλεί για να εξασφαλίζει επί καθημερινής βάσης τα 15 λεπτά δημοσιότητας που (πιστεύει ότι) του αναλογούν… Θέλουμε να ελπίζουμε ότι τουλάχιστον ψήφισε ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στις εκλογές της 9ης Ιουνίου», ήταν η διαρροή εναντίον του Χρ. Σπίρτζη.

Στη Χαριλάου Τρικούπη γελάνε με τις ανακοινώσεις που εξέδωσαν για την επέτειο του θανάτου του Ανδρέα Παπανδρέου κάθε λογής άσχετοι με τη ζώσα ιστορία του ΠΑΣΟΚ. Ειδικά με τον Στ. Κασσελάκη, που «φλέρταρε» με τη Δεξιά και παραλίγο να γίνει και υπουργός της ΝΔ, δεν ξέρουν πώς να διαχειριστούν τις γελοίες αναρτήσεις που πήγε και έκανε για να καπηλευτεί τη μνήμη του Ανδρέα.

Ο Stefanos είναι πολύ... busy στις ΗΠΑ

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Κουμουνδούρου, ο Στ. Κασσελάκης σήμερα θα βρίσκεται στη Νέα Υόρκη και θα έχει συνάντηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο, όπως επίσης με τη διευθυντική εκδοτική ομάδα και δημοσιογράφους της «Wall Street Journal» καθώς και άλλων ΜΜΕ. Εν τω μεταξύ, υποτίθεται ότι πήγε στις ΗΠΑ εδώ και μία εβδομάδα για να οργανώσει το ίδρυμα εναντίον της Ακροδεξιάς που θέλει να ιδρύσει. Αλλά επ’ αυτού του θέματος μέχρι τώρα το επιτελείο του δεν μας έχει διαφωτίσει ποιες ενέργειες έκανε και αν απέδωσαν τελικά. Εκτός και αν στο ίδρυμα που σκοπεύει να φτιάξει θέλει να τοποθετήσει στο ΔΣ τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής. Αλλιώς τι νόημα έχει να τον συναντά κάθε τρεις και λίγο; Για να φαίνεται πως έχει πλούσιο πρόγραμμα στις ΗΠΑ και να πουλάει μούρη εντός της Ελλάδας; Κάτι δεν πάει καλά εδώ. Ίσως το μάθουμε από τη συνέντευξή του στη «Wall Street Journal». Θα του την πάρουν ή θα κάνει τα πάντα για να τη δώσει;

*Δημοσιεύτηκε στην Απογευματινή