"Επιθετική" τακτική επέλεξε ο Αντώνης Σαμαράς στην ομιλία του στην Καλαμάτα μπαίνοντας έτσι στην τελευταία εβδομάδα πριν τις εκλογές. 

Αυτό φαίνεται από το γεγονός ότι για πρώτη φορά αφιέρωσε όλο το μέρος της ομιλίας του κάνοντας επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και προσωπικά στον Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντας μεταξύ άλλων τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης "σκηνοθέτη απάτης με ηθοποιούς τις συνιστώσες του". 

Η επικοινωνιακή στάση του Αντώνη Σαμαρά εξηγείται, όπως είναι σε θέση να ξέρει αποκλειστικά το parapolitika.gr, από τις μυστικές μετρήσεις που έφτασαν στο Μαξίμου, σύμφωνα με τις οποίες η διαφορά με τον ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη, συνεπώς μία τακτική οξείας πόλωσης μπορεί να ανατρέψει τα δεδομένα υπέρ της ΝΔ.

Όσον αφορά στην ομιλία του, την οποία παρακολούθησαν πάνω από 5.000 άτομα, ο Αντώνης Σαμαράς δεσμεύτηκε για δύο πράγματα απέναντι στους αγρότες. Αρχικά στο ότι δεν θα μειωθούν οι αγροτικές επιδοτήσεις, ενώ για την προσεχή Τετάρτη υποσχέθηκε εξισωτικές αποζημιώσεις στους αγρότες. 

Από την άλλη, χαρακτήρισε τις εκλογές "μάχη ανάμεσα σε δύο κόσμους", καλώντας ευρέως τους εκλογείς και όχι μόνο τους δεξιούς να ψηφίσουν Νέα Δημοκρατία.