Η Νέα Δημοκρατία είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να εγγυηθεί το μέλλον, λέει με συνέντευξή του στις «Κάλπες ’15» ο υποψήφιος βουλευτής της Α’ Αθηνών, Μανώλης Μαυρομμάτης.

Με μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία, ο γνωστός δημοσιογράφος επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μεταλλάσσεται συνέχεια τα τελευταία χρόνια και δεν είναι σε θέση να απειλήσει την Ευρώπη, η οποία πλέον δεν νιώθει οίκτο, όπως το 2010. Επίσης, σε ό,τι αφορά την ύφεση και το ενδεχόμενο εξόδου της χώρας από αυτή, ο κ. Μαυρομμάτης αναφέρει: «Το κόστος της κρίσης ήταν βαρύτατο. Εγιναν λάθη και αδικίες. Πιστεύω ότι η Ν.Δ. και ο Αντώνης Σαμαράς παραμένουν εγγυητές ώστε να οδηγηθεί η Ελλάδα στο τέλος της κρίσης και στον δρόμο της ανάπτυξης. Με ευθύνη, ελπίδα και συνέπεια».

Για ποιο λόγο κατεβαίνετε υποψήφιος; Ποιες είναι οι προτεραιότητές σας και ποια θεωρείτε τα μεγαλύτερα προβλήματα στην Α’ Αθήνας;

Είμαι υποχρεωμένος να βοηθήσω το κόμμα μου σε μια τέτοια συγκυρία, καθώς η πατρίδα έχει ανάγκη μιας πολιτικής και κυβερνητικής σταθερότητας, προκειμένου να βγει οριστικά από το Μνημόνιο. Στον δρόμο για την ανάπτυξη, με τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις, μετά από θυσίες έξι χρόνων του ελληνικού λαού. Η Α’ Αθήνας, η μεγαλύτερη περιφέρεια του λεκανοπεδίου, έχει ανάγκη τους ανθρώπους που γνωρίζουν τα προβλήματα της πρωτεύουσας. Περισσότερα από 50 χρόνια ζωής στην καρδιά της πόλης, σε αθλητικούς χώρους και στέκια, είναι μια τεράστια εμπειρία, που είμαι υποχρεωμένος να την αξιοποιήσω για το καλό του τόπου μας.

Η Νέα Δημοκρατία πήρε τα τελευταία δύο χρόνια σκληρά μέτρα. Για ποιο λόγο να την ψηφίσει ο πολίτης, ο οποίος πήρε πάνω του δυσανάλογο ίσως κόστος της κρίσης;

Γιατί η Ν.Δ. είναι το μοναδικό κόμμα εγγύησης για το μέλλον. Το ευρωπαϊκό κόμμα που πιστεύω ότι θα κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη και στο ευρώ. Με συμμάχους, οι οποίοι, με δεδομένη την τήρηση των συμφωνιών, θα σταθούν στο πλευρό μας. Αυτή τη φορά και έμπρακτα, καθώς ο κόσμος και η Ε.Ε. έχουν ανάγκη περισσότερης αλληλεγγύης. Οι πολίτες πιστεύουν πια ότι τα υποσχόμενα από την αντιπολίτευση αγγίζουν το «όνειρο θερινής νύχτας». Το κόστος της κρίσης ήταν βαρύτατο. Εγιναν λάθη και αδικίες. Πιστεύω ότι η Ν.Δ. και ο Αντώνης Σαμαράς παραμένουν εγγυητές ώστε να οδηγηθεί η Ελλάδα στο τέλος της κρίσης και στον δρόμο της ανάπτυξης. Με ευθύνη, ελπίδα και συνέπεια.

Αν το κόμμα σας βγει πρώτο στις εκλογές, με ποιον θα κάνετε κυβέρνηση συνεργασίας;

Με το κόμμα που πιστεύει στην ευρωπαϊκή προοπτική της Ελλάδας. Το κόμμα που θα υποστηρίξει τις μεταρρυθμίσεις. Το κόμμα που για το συμφέρον της πατρίδας θα συμπορευτεί με τη Ν.Δ. ώστε να υπάρξει πολιτική σταθερότητα και να γυρίσουν πάλι οι επενδυτές, μετά τον φόβο που η αντιπολίτευση καλλιέργησε και τους ανέκοψε τον ερχομό. Με παλληκαρισμούς και ανεύθυνες δηλώσεις στελεχών της.

Εχετε μεγάλη ευρωπαϊκή εμπειρία. Θεωρείτε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να διαπραγματευτεί ως κυβέρνηση με τους εταίρους μας ή θα βρει τοίχο;

Ο ΣΥΡΙΖΑ του 2015 είναι διαφορετικός από αυτόν του 2012, 2013, 2014! Πολλές μεταμοσχεύσεις. Θύμισαν το «Δρ. Τζέκιλ και Μίστερ Χάιντ». Με ποιο πρόσωπο και κοστούμι θα εμφανιστεί, αν κερδίσει τις εκλογές, μπροστά στους εταίρους της Ε.Ε. και τους δανειστές μας; Διαπραγμάτευση ως προς τι; Με απειλές ή τώρα τελευταία με χορούς και πανηγύρια; Η Ευρώπη δεν έχει επουλώσει τις πληγές της από τη βαθιά κρίση. Στην Ε.Ε. βλέπουν την Ελλάδα της νέας απειλητικής περιπέτειας με συγκατάβαση, αλλά χωρίς τον οίκτο του 2010. «Εσείς κρατάτε τις τύχες της πατρίδας σας στα χέρια σας. Ομως το πάρτι τελείωσε». Αυτή είναι η δήλωση του Γερμανού ευρωβουλευτή Μάρκους Φέρμπερ, που επί δεκαπέντε χρόνια βρίσκεται στην οικονομική και νομισματική επιτροπή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου...

Πώς κρίνετε τα όσα συμβαίνουν στη Γαλλία; Φοβάστε μήπως το φαινόμενο γενικευτεί;

Ο κόσμος αντέδρασε δυναμικά. Οι ηγέτες των λαών έδωσαν το «παρών» στο Παρίσι έχοντας αντιληφθεί ότι ο κίνδυνος είναι ορατός, αν και ύπουλος! Αισιοδοξώ και ελπίζω. Το φαινόμενο δεν θα γενικευθεί.