Δηλώσεις για το αποτέλεσμα των εκλογών έκανε ο Γιώργος Παπανδρέου.

Στις δηλώσεις του επισήμανε πως πρέπει να γίνει δημοψήφισμα, τόνισε δε πως είτε είναι στη Βουλή το Κίνημα είτε όχι, θα είναι παρών την επόμενη ημέρα, προσθέτοντας πως θα γίνει συνέδριο του κόμματος.

Μεταξύ άλλων είπε τα εξής: "Η Ελλάδα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση με προοδευτικό πλαίσιο και ευρύτερες συνεννοήσεις. Κανένα κόμμα, ακόμα και με αυτοδυναμία, δεν μπορεί μόνο του. Χρειάζεται πολλές πλάτες. Πρέπει να σεβαστούν τις θυσίες των Ελλήνων, να συνεργαστούμε έτσι ώστε να μην μπει η Ελλάδα σε δίνη. Να έχουμε ελληνικό σχέδιο με βαθιές προοδευτικές αλλαγές. Βούλησή μας είναι να αλλάξουμε τη χώρα. Ένα σχέδιο, που θα ανήκει στον ελληνικό λαό. Να δημιουργήσουμε μια ουσιαστική Δημοκρατία και να εμπιστευτούμε τους πολίτες. Η διαπραγμάτευση για την απομείωση του χρέους πρέπει να έχει την υπογραφή του ελληνικού λαού, άμεσα, με δημοψήφισμα".

Και κατέληξε: "Το Κίνημά μας, πραγματοποίησε έναν άθλο. Είμαστε αισιόδοξοι ότι θα είμαστε στη Βουλή. Ανεξαρτήτως αποτελέσματος, το Κίνημά μας θα είναι και αύριο εδώ. Συνεχίζουμε πιο αποφασισμένοι με τη δύναμη των χιλιάδων Ελλήνων που μας στήριξε με την ψήφο τους. Μοιραζόμαστε τις ίδιες αξίες. Και με βάση αυτές θα προχωρήσουμε άμεσα σε ανοιχτό Συνέδριο, θα συνεχίσουμε την αυτοοργάνωσή μας. Προχωράμε όλοι μαζί...".