Υπουργός Επικρατείας ορίστηκε εδώ και λίγα λεπτά ένας από τους πιο στενούς συνεργάτες του νέου πρωθυπουργού της χώρας, Αλέξη Τσίπρας, Αλέκος Φλαμπουράρης.
Ο κος Φλαμπουράρης, πρώην στέλεχος του ΚΚΕ Εσωτερικού, έχει αποστασιοποιηθεί πλήρως από τις τηλεοπτικές κάμερες, αποτελεί κομμάτι του στενού κύκλου γύρω από τον Αλέξη Τσίπρα, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, να μετρά πάντα τη γνώμη και τις φιλικές του «υποδείξεις».

Οι δύο άνδρες – όπως πρώτη φορά είχε αποκαλύψει η εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ – συνδέονται φιλικά εδώ και πολλά χρόνια, με τον Αλέξη Τσίπρα να «χρωστά» ακόμη και την ανάληψη της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα, τα προηγούμενα χρόνια καλλιεργήθηκε η εντύπωση ότι ο κ. Τσίπρας είναι πολιτικό τέκνο του Αλέκου Αλαβάνου – με τον τελευταίο να χρίζει τον Αλέξη Τσίπρα διάδοχό του στην προεδρία του κόμματος, το 2008. Κάτι τέτοιο όμως δεν ισχύει, αφού ο Αλέκος Φλαμπουράρης ήταν εκείνος που επέβαλε ως αρχηγό αλλά και τον «έσωσε» από την πρόωρη εκπαραθύρωσή του από την ηγεσία του κόμματος, μετά τις ευρωεκλογές του 2009, όταν ο Αλέκος Αλαβάνος ήθελε να επιστρέψει.

Μάλιστα, ο νέος υπουργός Επικρατείας φαίνεται να έχει αφήσει το σημάδι του και στη ρήξη του Αλέξη Τσίπρα με τον Αλέκο Αλαβάνο με το να μην του δώσει το χρίσμα για την Περιφέρεια Αττικής το 2010, αλλά να προτείνει ως υποψήφιο τον προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ Αλέξη Μητρόπουλο.

Ποιος είναι ο Αλέκος Φλαμπουράρης

Ο Αλέκος Φλαμπουράρης, που προέρχεται από το Κομμουνιστικό Κόμμα, ανήκει στην κατηγορία των «ευκατάστατων αστών» του ΣΥΡΙΖΑ, με πολλές διασυνδέσεις σε όλους τους πολιτικούς χώρους, αλλά και γνωριμίες με ισχυρούς οικονομικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες. Δεν έχει καμία σχέση με τους «απεριποίητους ταγαροφόρους» του ΣΥΡΙΖΑ ή όσους «φτιάχνονται» με επαναστατικές ιδέες στον μικρόκοσμο των Εξαρχείων.

Τα μέλη της Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ τον «αποκαλούν» μπον βιβέρ της Αριστεράς, καθώς κάθε φορά που εμφανίζεται στις συνεδριάσεις είναι «καλοντυμένος» και ευγενής με το ασθενές φύλο, δεδομένου ότι δεν φείδεται κομπλιμέντων.

«Εγγόνια» του, τα παιδιά του Αλέξη

Ακόμη και κοινές διακοπές φαίνεται να έκαναν οι οικογένειες του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, και του μέντορά του, Αλέκου Φλαμπουράρη. Μάλιστα η εξοχική κατοικία του τελευταίου, στην Αίγινα, φαίνεται να είναι το δεύτερο σπίτι για τον πρωθυπουργό, τη σύζυγο του Μπέττυ και τα δύο τους παιδιά, Παύλο και Ορφέα- Ερνέστο, ενώ κάθε χρόνο γιορτάζουν εκεί τα γενέθλια των παιδιών. Όσο για τον κ. Φλαμπουράρη, αντιμετωπίζει τα δύο ανήλικα παιδιά της οικογένειας Τσίπρα ως «εγγόνια» του και εκείνα από τη μεριά τους τον αποκαλούν «παππού». Μάλιστα, όσοι δεν τον συναντούν τα καλοκαίρια στην Αίγινα να «παίζει» με τα παιδιά του Α. Τσίπρα στο «Εν Πλω», τον βλέπουν συχνά-πυκνά να τα έχει «αγκαλιά» κοντά στην οικία του, πιο κάτω από τον Λυκαβηττό, στην καφετέρια «Φίλιον» στο Κολωνάκι.