Γελάει ο κόσμος με τα καμώματα του Γιάννη Ανδριανού μέχρι και την ύστατη στιγμή της παραμονής του στην καρέκλα του υφυπουργού Αθλητισμού. Ο άνθρωπος δεν είχε ιερό και όσιο, αφού τα ρουσφέτια του στον Νομό Αργολίδας «έτρεχαν» ακόμη και την επομένη των εκλογών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η παράταση που δόθηκε όσον αφορά τις προθεσμίες περαίωσης των έργων που λαμβάνουν χώρα αυτή την περίοδο σε γήπεδα της εκλογικής του περιφέρειας. Για την ιστορία δε και μόνο αξίζει να σημειωθεί πως οι σχετικές αποφάσεις ελήφθησαν κατόπιν αιτημάτων των ανάδοχων εταιρειών, που προφανώς έπεσαν έξω στους αρχικούς χρονικούς υπολογισμούς τους.

Ο λόγος για τα έργα «ανακαίνισης και αναβάθμισης» γηπέδων στην Αρχαία και τη Νέα Επίδαυρο και στο Κρανίδι, καθώς και για την «Ολοκλήρωση του ηλεκτροφωτισμού στο Στάδιο Αργους». Στην ίδια κατηγορία ανήκει και η εργολαβία κατασκευής χλοοτάπητα στο γήπεδο της Δαλαμανάρας, επίσης στην περιοχή πέριξ του Αργους.

Τα ερωτήματα που προκύπτουν εύλογα είναι δύο

Πρώτον, γιατί άραγε ο υφυπουργός και οι συνεργάτες του δεν παρακολουθούσαν όλο αυτό το διάστημα την πορεία των έργων; Επρεπε να έλθει το τέλος της κυβέρνησης Σαμαρά για να φροντίσουν σχετικά με τις προβλεπόμενες από τον νόμο διαδικασίες; Ειδικά, δε, αν αναλογιστεί κανείς πως οι όποιες παρεμβάσεις σε τέτοιες περιόδους δημιουργούν, δικαίως ή αδίκως, διαφόρων ειδών σύννεφα και υπόνοιες. Δεύτερον, γιατί δεν άφηναν την ανάληψη των αντίστοιχων πρωτοβουλιών στη νέα κυβέρνηση; Μάλλον δεν θα μας πουν ποτέ.