Την πλήρη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης για την κατασκευή των αγωγών ΤΑΡ και IGB (Ελλάδα – Βουλγαρία), εξέφρασε από το Μπακού, όπου βρίσκεται, ο Παναγιώτης Λαφαζάνης. Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε σειρά επαφών έθεσε θέμα αντισταθμιστικών οφελών από τον αγωγό ΤΑΡ, για το οποίο ο εκπρόσωπος της ΒΡ (που είναι βασικός μέτοχος του αγωγού) δήλωσε ανοιχτός σε συζήτηση.

Ωστόσο, ο υπουργός κατέστησε σαφές ότι υπάρχει ανάγκη για αντισταθμιστικά οφέλη για την Ελλάδα από την υλοποίηση του ΤΑΡ, τις συναντήσεις που είχε με τον υπουργό Ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν, Natiq Aliyev, με τον διευθύνοντα σύμβουλο του TAP, Ian Bradshaw, καθώς και με τον περιφερειακό πρόεδρο της ΒP για την Τουρκία-Αζερμπαϊτζάν-Γεωργία, Gordon Birrell. Η ΒΡ είναι βασικός μέτοχος στην κοινοπραξία εκμετάλλευσης του κοιτάσματος Σαχ Ντενίζ, από το οποίο θα τροφοδοτείται ο αγωγός, καθώς και στους αγωγούς ΤΑΝΑΡ (που θα μεταφέρει το αέριο από το Αζερμπαϊτζάν ως τα ελληνοτουρκικά σύνορα) και ΤΑΡ.

Ο κ. Gordon Birrell, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου, δήλωσε ανοιχτός σε θέματα που αφορούν αντισταθμιστικά οφέλη για την Ελλάδα και τόνισε ότι είναι έτοιμος να συζητήσει συγκεκριμένες ελληνικές προτάσεις σ’ αυτήν την κατεύθυνση