Πάνος Καμμένος: Τέλος το Μνημόνιο και η Τρόϊκα
"Σε κάθε υπουργείο η τρόικα είχε έναν επίτροπο, ο οποίος διέταζε τον υπουργό"
«Η στήριξη λοιπόν του ελληνικού λαού έδωσε ένα αποτέλεσμα το οποίο θεωρώ - θα το δούμε ξεκάθαρα τη Δευτέρα - ότι είναι μία δικαίωση για αυτόν τον αγώνα τον οποίο έχουν διεξάγει ο ελληνικός λαός και οι ευρωπαϊκοί λαοί» τόνισε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και Υπουργός Εθνικής Αμύνης Πάνος Καμμένος, ο οποίος σημείωσε επίσης ότι μπορούμε να υποστηρίξουμε πλέον πως έχουμε τελειώσει με το Μνημόνιο και την τρόϊκα.
Πιο συγκεκριμένα, ο Πάνος Καμμένος απαντώντας σε σχετικό ερώτημα του Γιώργου Παπαδάκη στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, περί του αν μπορούμε να υποστηρίξουμε σήμερα ότι «έχουμε τελειώσει με το μνημόνιο και ότι έχουμε τελειώσει με την τρόικα;» τόνισε τα εξής: «Ναι, μπορούμε να το πούμε. Θα σας πω ξεκάθαρα ότι η επιμονή η δική μας, της κυβέρνησης, αυτές τις ημέρες, ήταν ότι ήθελαν από την άλλη πλευρά να επιβάλλουν μία συμφωνία την οποία εμείς θα υπογράψουμε και δεν θα λέει ακριβώς αυτό. Δεν θα λέμε «τέλος το μνημόνιο και τέλος η τρόικα», αλλά το «μνημόνιο συνεχίζεται μέχρι τότε και η τρόικα θα παραμείνει μέχρι τότε».
Ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι δεν παραμένουν Μνημόνιο και τρόϊκα με νέα ονόματα. «Όχι. Αυτό που θα σας πω είναι ότι η τρόικα δεν είναι κάτι το εξωγήινο, είναι μια μορφή συνεργασίας από κοινού τριών οργανισμών, οι οποίοι με εκπροσώπους τους στην Ελλάδα είχαν αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας. Σε κάθε υπουργείο η τρόικα είχε έναν επίτροπο, ο οποίος διέταζε τον υπουργό και ο υπουργός εκτελούσε. Είναι συγκεκριμένα πρόσωπα που αποτελούσαν την τρόικα στην Ελλάδα, είναι ξεκάθαρο. Αυτά τα πράγματα δεν θα τα ξαναδείτε. Αυτούς τους τύπους που έμπαιναν στα υπουργεία και έδιναν εντολές στους υπουργούς δεν θα τους ξαναδούμε».
Σε άλλο σημείο της συνεντεύξεώς του ο Πάνος Καμμένος ανέφερε κάποιες από τις αλλαγές που πρέπει να γίνουν στο Δημόσιο και θα γίνουν, φέρνοντας ως παράδειγμα την κατάργηση στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης τη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών και Επενδύσεων. «Δεν υπάρχουν καλές ή κακές πλευρές. Το ότι θα αλλάξει το δημόσιο, θα αλλάξει, το ότι θα συγχωνευθούν οι υπηρεσίες, θα συγχωνευθούν. Για παράδειγμα, στο υπουργείο Εθνικής ’μυνας δεν θα παραμείνει μία γραμματεία η οποία λέγεται Γενική Γραμματεία Εξοπλισμών. όπου ο κάθε υπουργός έβαζε τον κουμπάρο του - οι περισσότεροι κουμπάροι είναι τώρα στη φυλακή - και έμπαιναν και καμιά δεκαριά στελέχη τα οποία χρησιμοποιούσαν το δημόσιο χρήμα για τον εξοπλισμό της χώρας για να πλουτίσουν. Θα πάει πάλι στα επιτελεία. Αντί, δηλαδή, να έχουμε αυτή τη στιγμή 50 υπηρεσίες που ασχολούνται με την αεροπορία, για να σας πω ένα παράδειγμα, θα υπάρχει μία υπηρεσία».
Λ.Σ.Μ.