Την εκτίμηση ότι είναι πολύ πιθανόν να μην υπάρξει τελική απόφαση στο Eurogroup της Δευτέρας διατυπώνουν επιτελείς του μεγάρου Μαξίμου, λίγο μετά την ολοκλήρωση της έκτακτης σύσκεψης του Πρωθυπουργού με το οικονομικό επιτελείο.

Ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάννη Δραγασάκη και τον υπουργό Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και συζήτησαν ενόψει του αυριανού κρίσιμου Eurogroup στις Βρυξέλλες. Στη σύσκεψη αποτιμήθηκαν τα αποτελέσματα των επαφών των τεχνικών κλιμακίων που έγιναν στην βελγική πρωτεύουσα και σταμάτησαν το βράδυ του Σαββάτου.

Ανώτατες πηγές του μεγάρου Μαξίμου τονίζουν με έμφαση ότι στο αυριανό Eurogroup «η διαπραγμάτευση θα είναι δύσκολη» και προσθέτουν με νόημα: «Σε κάθε περίπτωση δεν είναι σίγουρο ότι θα υπάρχει οπωσδήποτε απόφαση στο αυριανό Eurogroup –κανείς, βέβαια, δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα. Πρόκειται για αγώνα αντοχής που δίνεται με ασφάλεια και σεβασμό στη δημοκρατία»

Ετσι, φαίνεται πως οδεύουμε σε νέα συνεδρίαση του οργάνου πιθανόν στα τέλη της ερχόμενης εβδομάδος – Πέμπτη ή Παρασκευή.

Αυτή τη στιγμή ο Αλέξης Τσίπρας έχει συνάντηση με τον Πάνο Καμμένο για τον υποψήφιο Πρόεδρο της Δημοκρατίας.