Σε συνέντευξή της στο «Australian Financial Review», η Μαργαρίτα Πούλου, πρώην σύζυγος του Γιάννη Βαρουφάκη, μίλησε για τη σχέση της με τον υπουργό Οικονομικών.

Όπως δήλωσε η  ελληνικής καταγωγής ακαδημαϊκός, η σχέση τους ξεκίνησε το 1990 όταν εκείνη ήταν ακόμη φοιτήτρια και αυτός καθηγητής στο πανεπιστήμιο του Σίδνεϋ. Από το 1990 μέχρι και το 2001 το ζευγάρι έζησε στο Σίδνεϋ και στη συνέχεια, όταν ο τότε καθηγητής Βαρουφάκης κλήθηκε να διδάξει στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο της Αθήνας, μετακόμισαν στην Ελλάδα.

Βίντεο: Η πρώην σύζυγος του Γιάννη Βαρουφάκη μιλάει για πρώτη φορά

“Η θαυμάσια προσωπικότητά του συναγωνιζόταν τη δική μου”, λέει ανάμεσα σε άλλα η πρώην σύζυγος του Έλληνα Υπουργού Οικονομικών. 

Για τα επόμενα χρόνια μοίραζαν την ζωή τους ανάμεσα σε Ελλάδα κι Αυστραλία, ωστόσο το 2005 ο γάμος τους διαλύθηκε… Οι δυο τους απέκτησαν μια κορούλα, την 10χρονη Ξένια, η οποία είναι και η μεγάλη αδυναμία του υπουργού! 

Πάντως, η κα. Πούλου  ξεκαθάρισε ότι διατηρούν άψογες σχέσεις ενώ τόνισε ότι είναι σίγουρη πώς εκείνος θα τα καταφέρει. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου σχετικά με τον τίτλο ροκ σταρ που του έχουν δώσει η ίδια σχολίασε: «Μολονότι έχει τα εφόδια να το απολαύσει και να το αντιμετωπίσει προς το παρόν αυτό είναι κάτι που του διαφεύγει. Κι αυτό γιατί το βάρος των καθηκόντων που έχει αναλάβει ξεπερνά κατά πολύ την γοητεία της διασημότητας».