Της Σπυριδούλας Τριάντου, εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Είναι ο άνθρωπος που στέκεται πάντα δίπλα στη νέα αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού, Ελενα Κουντουρά. Εκείνος που της λέει την αλήθεια, εκείνος που σε κάθε της βήμα βρίσκεται διακριτικά στο πλευρό της.

Ο Νίκος Κουντουράς δεν είναι κοντά της με το «προνόμιο» του αδερφού, που τη λατρεύει. ’λλωστε, πάντα τη λάτρευε και θα τη λάτρευε ακόμα και αν δεν είχαν «εμπλακεί» επαγγελματικά.

Ο Νίκος είναι δίπλα της επειδή της λέει αυτό που δεν μπορούν να της πουν οι άλλοι: Την αλήθεια. Είναι ο αδερφός της στο σπίτι και ο συνεργάτης της στο γραφείο.

Παντρεμένος από το 1989 με την πανέμορφη Ξένια Πανταζή, που έλαβε τον τίτλο της Σταρ Ελλάς το 1987, με σημαντική καριέρα στην Ελλάδα και το εξωτερικό, έχει αδυναμία στις δύο κόρες του, την Ελενα (22 ετών) και την Αννα-Μαρία (24 ετών). 
Πολιτικός σύμβουλος για πάνω από 25 χρόνια, image maker και ειδικός στην παραγωγή πολιτικής και στον πολιτικό σχεδιασμό, με σπουδές στη Νομική, την Ψυχολογία, την Επικοινωνία και τη Διαμόρφωση εικόνας, έχει στο ενεργητικό του δεκάδες συνεργασίες με πολιτικά πρόσωπα.

Σήμερα νιώθει δικαιωμένος για πολλές από τις αποφάσεις του που αφορούν στην Ελενα Κουντουρά. Ο άνθρωπος που της έβαλε το «μικρόβιο» της πολιτικής την κοιτά πλέον περήφανος ως αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού! Η Ελενα Κουντουρά αποτελεί χωρίς αμφιβολία το πιο λαμπερό πρόσωπο της νέας κυβέρνησης και την εντυπωσιακή εκπρόσωπο της Ελλάδας στο εξωτερικό. Πρωταθλήτρια Ελλάδας στα 100 μέτρα εμπόδια νεανίδων και στο άλμα εις ύψος και ένα από τα 10 κορυφαία τοπ μόντελ στον κόσμο τη δεκαετία του 1990, σύμφωνα με το CNN, καλείται και πάλι να ξεχωρίσει. Σε κάθε της προσπάθεια για διάκριση, από τα παιδικά της κιόλας χρόνια, ο αδερφός της ήταν εκεί! Παρών! Η διαφορά των 10 χρόνων που τους χωρίζει τον έκανε να θέλει να την προστατεύει και να τη φροντίζει. Δεν ήταν λίγες οι φορές, μάλιστα, που έπαιρνε τον ρόλο του πατέρα. «Οταν ήμουν στο Γυμνάσιο και ήθελα να βγω έξω μια βόλτα, ο πατέρας μου μού έλεγε ρώτα τον αδερφό σου», είχε δηλώσει χαρακτηριστικά η αναπληρώτρια υπουργός στο παρελθόν.

Τη δεκαετία του ’80 η Ελενα άρχισε να μπαίνει δυναμικά στον χώρο της μόδας. Το ταλέντο της την έκανε να ξεχωρίσει αμέσως και έτσι άνοιξε τα φτερά της για το εξωτερικό. Ο Νίκος είχε καταλάβει από νωρίς τις δυνατότητές της. Ηταν ο φύλακας-άγγελός της και σύντομα η προστατευτική αγάπη του φάνηκε και στην επαγγελματική τους δραστηριότητα. Μαζί τα συζητούσαν όλα, αφού υπήρχε εμπιστοσύνη και κατανόηση, ώστε να γίνουν τα σωστά βήματα.

Ο Νίκος Κουντουράς δεν έφευγε λεπτό από δίπλα της και συνέβαλε σε όλες τις σημαντικές αποφάσεις της που αφορούσαν τα επαγγελματικά της. Με τις επιλογές που πάντα έπαιρναν μαζί, η Ελενα κατάφερε το ακατόρθωτο, να είναι μέσα στα 10 κορυφαία μοντέλα στον κόσμο. Ο Νίκος Κουντουράς, εκτός από σύμβουλός της, ήταν επίσης ο άνθρωπος που έκανε γνωστή την επιτυχία της στην Ελλάδα. Εκείνη την εποχή δεν υπήρχε ιδιωτική τηλεόραση και τα καλλιτεχνικά νέα τα διάβαζες στις στήλες των εφημερίδων. Ολοι μιλούσαν για το φαινόμενο «Ελενα Κουντουρά». Τη γυναίκα που έκανε όλη την Ελλάδα περήφανη με την επιτυχία της στο εξωτερικό. Καριερα 

Το 1997 η Ελενα Κουντουρά εγκαταστάθηκε μόνιμα στην Ελλάδα, παντρεύτηκε και ασχολήθηκε με τις εκδόσεις. Διηύθυνε με μεγάλη επιτυχία μια σειρά γυναικείων περιοδικών, όπως το «Diva», και δούλευε μέρα-νύχτα. Τότε δεν μπορούσε να φανταστεί την εξέλιξή της στο μέλλον. Μέχρι που ο αδερφός της τής μετέδωσε το «μικρόβιο» της πολιτικής. Ο Νίκος μετρούσε ήδη πολλές συνεργασίες με πολιτικά πρόσωπα. Με όπλα του την απόλυτη εχεμύθεια και την αλήθεια, βρισκόταν πάντα πίσω από τις κάμερες, καθώς δεν του αρέσει η προβολή. Κάπως έτσι αποφάσισε να σπρώξει την αδερφή του στην πολιτική. Η Ελενα Κουντουρά, άλλωστε, ήταν πάντα  άνθρωπος της προσφοράς, με πολύ μεγάλο κοινωνικό έργο, κάτι που ο ίδιος γνώριζε από πρώτο χέρι. Ετσι, ο αδερφός της χειρίστηκε το θέμα της υποψηφιότητάς της στις εκλογές του Μαρτίου του 2004. Στόχος του ήταν να μπει στη Βουλή, καθώς πίστευε ότι μπορούσε να προσφέρει πολλά. Και πραγματικά δικαιώθηκε, αφού η νέα αναπληρώτρια υπουργός Τουρισμού εξελέγη βουλευτής στην Α’ Περιφέρεια της Αθήνας με τη Ν.Δ. 

Η πιο σημαντική στιγμή στην καριέρα της ήταν τη χρονιά του 2012. Οταν έγινε η πρώτη βουλευτής που καταψήφισε το Μνημόνιο, γνωρίζοντας ότι θα διαγραφόταν. Και πράγματι διεγράφη και ανεξαρτητοποιήθηκε. Πρόκειται για μια απόφαση που πήραν και πάλι μαζί. Η Ελενα ήταν πάντα κοντά στον ελληνικό λαό, πίστευε πως το Μνημόνιο θα ήταν καταστροφή και σήμερα νιώθει δικαιωμένη.

«Είμαι περήφανος για εκείνη»

Τα δύο αδέρφια ταιριάζουν… Εχουν ίδιες απόψεις, ίδιες πεποιθήσεις, ίδια πιστεύω… Ομως το πιο σημαντικό που τους ενώνει είναι η ανυπέρβλητη αγάπη τους για την Ελλάδα. Οταν ακούν τον Εθνικό Υμνο δακρύζουν. Το ίδιο όταν βλέπουν τη σημαία να κυματίζει. Και ο τηλεοπτικός φακός έχει αποτυπώσει αρκετές φορές τη συγκίνησή τους… Εμείς θελήσαμε να πάρουμε μια κουβέντα από τον Νίκο Κουντουρά.

Του ζητήσαμε μόνο να μας πει πώς νιώθει που δικαιώθηκε για την απόφασή του να βάλει την αδερφή του στον πολιτικό στίβο, καθώς μετά από δέκα χρόνια εξαιρετικής πορείας σήμερα είναι υπουργός: «Είμαι πολύ περήφανος. Η προσφορά της στην ελληνική κοινωνία είναι διαρκής. Πιστεύω πως η υπουργοποίησή της δεν είναι το ταβάνι. Εχει πολλά ακόμα να προσφέρει».