Σε εκλογικό αναβρασμό βρίσκεται  η ΟΝΝΕΔ και η ΔΑΠ ενόψει των φετινών φοιτητικών εκλογών στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας.

Ο Σάκης Ιωαννίδης άρχισε να «οργώνει» όλη τη χώρα μαζί με τους Γραμματείς ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Πανεπιστημίων και ΤΕΙ, Αποστόλη Μπακόλα και Κώστα Μεϊντή, αντίστοιχα, και μαζί τους βλέπει από κοντά τις γαλάζιες οργανώσεις.

Έτσι, το Σαββατοκύριακο που πέρασε, οι τρεις τους βρέθηκαν  στην Κρήτη, όπου και συναντήθηκαν με τα μέλη της ΔΑΠ  σε όλους τους  νομούς του νησιού.

Οι μηχανές της ΟΝΝΕΔ και της ΔΑΠ δεν έχουν σβήσει καθόλου ενώ η δυναμική της γαλάζιας νεολαίας παραμένει σε υψηλά επίπεδα πράγμα που φάνηκε και στις πρόσφατες εκλογές του Ιανουαρίου,όπου  η ΝΔ συγκέντρωσε υψηλά ποσοστά στις φοιτητικές  ηλικίες. Τα υψηλά ποσοστά που συγκεντρώνει η ΔΑΠ κάθε χρόνο αποτελούν έναν «καθαρό» δείκτη για την διείσδυση της γαλάζιας νεολαίας στην κοινωνία και την πιο «υγιή» ίσως βάση για το κόμμα της Συγγρού.

Από την άλλη οι νέοι της ΝΔ δείχνουν τρομερή αντοχή και προσήλωση στα καθήκοντά τους παρόλα τα προβλήματα του κόμματός τους