Ένταση με το καλημέρα επικράτησε στην έναρξη της συζήτησης του κατεπείγοντος νομοσχεδίου για τις 100 δόσεις στη Βουλή με τη Νέα Δημοκρατία να ζητά άμεση απόσυρση ρυθμίσεων που δεν αφορούν στις 100 δόσεις και το ΠΑΣΟΚ να χαρακτηρίζει «ύποπτη» τη λύση της εταιρείας «ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ» λόγω της εμπλοκής του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης Σπύρου Σαγιά σε διένεξη της εταιρείας «Παράκτιο Μέτωπο» με ιδιωτικά συμφέροντα κατά των οποίων όπως είπε ο κ. Κουτσούκος ξιφουλκούσε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Με την έναρξη της συνεδρίασης ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης ζήτησε την άμεση απόσυρση των άρθρων 24 που αφορά στη διάλυση της «ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ» και της Εταιρείας Ακινήτων του Δημοσίου αλλά και 21 με τη ρύθμιση για την προκαταβολή 26% φόρου για συναλλαγές με επιχειρήσεις που έχουν έδρα σε κράτη «μη συνεργάσιμα» ή κράτη με «προνομιακό φορολογικό καθεστώς». Ο κ. Γεωργιάδης κάλεσε την κα Βαλαβάνη να εξηγήσει για ποιο λόγο είναι κατεπείγουσα η ρύθμιση για τη διάλυση των εταιρειών και τη μεταβίβαση της περιουσίας τους στο ΤΑΙΠΕΔ ενώ χαρακτήρισε το άρθρο 21 πέρα κάθε δικαίου χώρας του δυτικού πολιτισμού. Ειδικά για το άρθρο 24 επανέφερε τις χθεσινές καταγγελίες της Ν.Δ για εμπλοκή του γ.γ της κυβέρνησης Σπ.Σαγιά σε αντιδικία της «Παράκτιο Μέτωπο» με ιδιώτη υπενθυμίζοντας ότι η δίκη είναι στις 28 Απριλίου και αν μέχρι τότε δεν έχει οριστεί εκκαθαριστής το δημόσιο κινδυνεύει να χάσει τη δίκη: «Δεν έχω καμία αμφιβολία για την ηθική σας συγκρότηση. Μπορεί όμως να βρεθείτε χωρίς να το θέλετε σε τεράστια βλάβη του ελληνικού δημοσίου» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος ζήτησε απόσυρση των άρθρων 21 και 24 υποστηρίζοντας μάλιστα ότι με το άρθρο 21 η κυβέρνηση όχι απλώς δεν τιμωρεί τις τριγωνικές συναλλαγές αλλά αντιθέτως προχωρά σε άφεση αμαρτιών.

Από την πλευρά της η αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κα Βαλαβάνη αναγνώρισε ότι η Νέα Δημοκρατία έχει δίκιο υποστηρίζοντας ότι η ρύθμιση που προέβλεπε μέσω νόμου αναβολή δικών σε περίπτωση που δεν έχει οριστεί εκκαθαριστής είναι επί της ουσίας παρέμβαση στο έργο της δικαιοσύνης και την απέσυρε. Όσον αφορά πάντως στο «κατεπείγον» των ρυθμίσεων δεν υποχώρησε λέγοντας ότι η κυβέρνηση θέλει σε ένα μήνα να έχει ιδρύσει τον νέο φορέα διαχείρισης της περιουσίας του δημοσίου και δεν επιθυμεί να ψηφίσει τότε την συγκεκριμένη διάταξη.