Άμεση ήταν η αντίδραση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην αιφνιδιαστική και πρωτοφανή εισβολή ομάδας αντιεξουσιαστών στην Βουλή.

Ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Βασίλης Κικίλιας ανέφερε μιλώντας σε δημοσιογράφους ότι «η κυβέρνηση έχει χάσει τον έλεγχο και έχει καταστήσει τη χώρα ξέφραγο αμπέλι, ενώ υποστήριξε ότι για την εισβολή και για τα έκρυθμα φαινόμενα που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στην Αθήνα ευθύνεται αποκλειστικά η κυβέρνηση, καθώς έχει αναγκάσει την αστυνομία σε αμυντική στάση».

Την εισβολή ομάδας αντιεξουσιαστών στο προαύλιο της βουλής σχολίασε και στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter γράφωντας: «Φοβόμουνα κατάληψη της Κατεχάκη, τελικά προτίμησαν τη Βουλή. Ξέφραγο αμπέλι η χώρα στο ναδίρ η προστασία του πολίτη».

Επίσης, ο πρώην υπουργός και βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Δένδιας, αναφορικά με την εισβολή των αναρχικών στην Βουλή, κάλεσε την κυβέρνηση να προασπίσει την έννομη τάξη  και ανέφερε ότι «Αυτό το οποίο συνέβη σήμερα είναι κάτι το απολύτως προκλητικό. Καλώ λοιπόν την κυβέρνηση να εκτελέσει το συνταγματικό της καθήκον και να προασπίσει την έννομη τάξη. Το πιο απίστευτο δεν είναι αυτό που συνέβη, αλλά ότι δεν υπήρξε ούτε μια σύλληψη. Νομίζω ότι επιστρέφουμε στο καθεστώς ανομίας το οποίο μεγάλη προσπάθεια σταματήσαμε τον Ιούνιο του 2012».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Δριβελέγκας, ο οποίος ήταν μπροστά στην εισβολή των αντιεξουσιαστών ζήτησε την παραίτηση του υπ. Δημοσία Τάξης Γιάννη Πανούση.