Μπορεί όλες οι ανακοινώσεις της Πρυτανείας του ΕΚΠΑ, που τελεί υπό κατάληψη εδώ και 15 ημέρες, να υπογράφονται "από τις πρυτανικές αρχές" και όχι από τον ίδιο τον πρύτανι του ΕΚΠΑ, κ. Δημόπουλο, αλλά ο πρύτανις είναι αυτός που έχει την ευθύνη, λόγω της θέσης του.

Και ποιος είναι όμως ο κύριος Δημόπουλος, που είναι άγνωστος στο ευρύ κοινό, σε σχέση με τους προκατόχους του. 

Πρόεδρος επί σειρά ετών στην Ιατρική Σχολή, ακαδημαικος με περγαμηνές, είχε αναπτύξει φιλία με τον νυν πρωθυπουργό εδώ και χρόνια. Μάλιστα πέρυσι είχε φιλοξενήσει παραμονή των πρυτανικών εκλογών , σε ένα κλειστό δείπνο στο σπίτι του στην Κηφισιά, τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα!

Εμπνευστής του δείπνου ήταν ο τότε πρύτανις του ΕΚΠΑ, Θεοδόσης Πελεγρίνης και το "μενού" περιελάμβανε τις πρυτανικές εκλογές που επίκειντο. Ο Αλέξης Τσίπρας είχε πάει με τον Γιάννη Δραγασάκη και τα είπαν για αρκετή ώρα με τον οικοδεσπότη Θανάση Δημόπουλο, ο οποίος - τα έφερε η μοίρα- να πρυτανεύει πλέον στο ΕΚΠΑ, μετά την παραίτηση του Θόδωρου Φορτσάκη, που είναι πλέον βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ. 

Για να ξέρετε πάντως τότε η παρέα είχε προωθήσει την υποψηφιότητα του κ. Μαραβέγια, πρώην υπουργού της κυβέρνησης Πικραμμένου και στενού φίλου του... Βαγγέλη Βενιζέλου