Ο βουλευτής της ΝΔ, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, μίλησε στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 Fm στην εκπομπή «Παραφιλολογίες» και στο δημοσιογράφο Νίκο Ευαγγελάτο.

Μεταξύ άλλων, επεσήμανε:
Ερωτηθείς αν είμαστε κοντά στην επίτευξη συμφωνίας
Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Μακάρι το εύχομαι, το ελπίζω, δεν το βλέπω.
Η χθεσινοβραδινή ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών όπου με το που ανοίξανε κάποια θέματα στην δημοσιότητα προφανώς από διαρροές του Μεγάρου Μαξίμου αλλά έσπευσε να τα μαζέψει, φαντάζομαι λόγω αντιδράσεων εσωκομματικώ,ν δυστυχώς μου δίνει την αίσθηση ότι ακόμα ο κ.Τσίπρας δεν έχει όχι την επιθυμία, η επιθυμία του να κλείσει συμφωνία είναι προφανής, την πολιτική δυνατότητα, την πολιτική πυγμή για να κλείσει συμφωνία.
Και για να μην κοροϊδεύουμε τον κόσμο συμφωνία χωρίς δύσκολα μέτρα δεν μπορεί να υπάρξει. Οι ξένοι θέλουν οπωσδήποτε ένα δύο μέτρα που να έχουν προφανές πολιτικό κόστος για την κυβέρνηση Τσίπρα αυτό ως δείγμα ότι έχει την πολιτική βούληση τελικά ώστε σε ένα –ενάμιση μήνα να κλείσει τη μεγάλη συμφωνία και να ολοκληρώσει την αξιολόγηση.
Η Ελλάδα για να επιβιώσει στην ευρωζώνη θα πρέπει να ολοκληρώσει την αξιολόγηση και να κάνει μια σειρά μεταρρυθμίσεων αν δεν τις κάνει , δεν έχει σημασία τι θα πουν οι ξένοι, δεν μπορεί να επιβιώσει στην ευρωζώνη. Είναι σαν να θες να παίζεις champions league και να θες να παίζεις με παίκτες Β’ εθνικής, δεν γίνεται. Αν θες να παίζεις champions league θα έχεις κάνει την ανάλογη ομάδα. Το ίδιο και με την ευρωζώνη, η Ελλάδα για να επιβιώσει στην ευρωζώνη πρέπει να πάρει κάποια μέτρα, τα μέτρα αυτά είναι σίγουρα αντίθετα από το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς τι θα γίνει στην περίπτωση που δεν κλείσει η συμφωνία

Α. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Ο πρωθυπουργός δείχνει ότι θέλει να κλείσει συμφωνία και ελπίζω να κλείσει συμφωνία και ενθέρμως θα τον χειροκροτήσω αν την κλείσει. Εάν δεν κλείσει την συμφωνία στις 11 Μάιου όλα θα τελειώσουν και θα περάσουμε στην επόμενη φάση που θα είναι προφανώς χρεοκοπία εντός της ευρωζώνης. Αυτό θα οδηγήσει καταρχάς σε τρομερή φτώχεια που η εποχή του πρώτου μνημονίου θα φαντάζει παράδεισος.
Άμα αντέξουμε πολύ καιρό έτσι μπορεί μείνουμε στην ευρωζώνη και να κάνουμε μετά μια νέα συμφωνία με πολύ χειρότερους όρους. Άμα δεν αντέξουμε θα φτάσουμε στο τέλος

Ερωτηθείς ποια θα είναι η θέση της ΝΔ στην περίπτωση δημοψηφίσματος
Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ: Δημοψήφισμα δεν μπορεί να κάνει η κυβέρνηση. Ο πρωθυπουργός δεν έχει δικαίωμα να λέει ανοησίες; Είναι μια ανοησία ουρανομήκης, αφού το ξέρετε ότι αν πούμε ότι κάνουμε δημοψήφισμα την άλλη μέρα η Ελλάδα και η οικονομία θα είναι στον αέρα, θα έχουμε χρεοκοπήσει …
…Ελπίζω ο κ. Πρωθυπουργός να καταλάβει ότι τώρα είναι πρωθυπουργός των Ελλήνων και όχι πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.