Παρά τις κυβερνητικές δηλώσεις, ακόμα και από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, φαίνεται ξεκάθαρα το ποιος έχει το «πάνω χέρι» στις διαπραγματεύσεις με τους εταίρους από την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης.

Το γεγονός πως ο Γιάνης Βαρουφάκης, υπουργός Οικονομικών το απόγευμα του Σαββάτου ταξίδευε προς την Αίγινα και την ίδια ώρα στο Μέγαρο Μαξίμου βρισκόταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος μαζί με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για να συντονίζουν την ελληνική διαπραγματευτική ομάδα, δείχνει πολλά.

Την αποκάλυψη έκανε η γερμανική εφημερίδα Bild, στην δημοσιογράφο της οποίας πάντως ο κύριος Βαρουφάκης απέφυγε να σχολιάσει το οτιδήποτε σχετικά με την πρόοδο στις συνομιλίες.

Δεν είναι βέβαια ζήτημα πως ο κύριος Βαρουφάκης κατόρθωσε να «ξεκλέψει» μια μέρα από το βαρύ πρόγραμμά του για να χαλαρώσει στο σπίτι του στην Αίγινα, αλλά πλέον γίνεται ευνόητο σε όλους ότι ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι ο άνθρωπος της κυβέρνησης που έχει αποκτήσει την ευθύνη του συντονισμού των συνομιλιών.

Αν μη τι άλλο θα έπρεπε πάντως, εκτιμούν κυβερνητικοί παράγοντες, οι δύο υπουργοί να βρίσκονται μαζί στο ίδιο γραφείο και να συντονίζουν από εκεί όλη την προσπάθεια της ελληνικής διαπραγματευτικής ομάδας. Με αυτόν τον τρόπο φαίνεται ότι υπάρχει πρόβλημα και στις σχέσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον Γιάνη Βαρουφάκη.