Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η πρώτη ενημέρωση των πολιτικών συντακτών από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γαβριήλ Σακελλαρίδη. Ο κ. Σακελλαρίδης ξεκαθάρισε αρχικά ότι δεν υπήρξε εμπλοκή στη διαπραγμάτευση με αφορμή το εργασιακό και το ασφαλιστικό, υπογραμμίζοντας ότι αυτά αποτελούν τις κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης, οι οποίες παραμένουν. 


Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφερόμενος στις εξελίξεις της διαπραγμάτευσης, υπογράμμισε ότι οι συζητήσεις συνεχίζονται και η κυβέρνηση προχωράει «βήμα βήμα μέχρι να έρθει η ρευστότητα», ενώ επιβεβαίωσε ότι αναζητείται και η πολιτική λύση στο ελληνικό ζήτημα, εκτιμώντας ότι η κυβέρνηση οδεύει προς συμφωνία-πακέτο με τους δανειστές έως το τέλος Μαϊού.  

Σημείωσε, ακόμα, ότι «αν θέλουμε να υπάρξει αποτελεσματική προώθηση των μεταρρυθμίσεων αυτό δεν μπορεί να γίνει υπό καθεστώς χρηματοπιστωτικής ασφυξίας».
Απευθυνόμενος στο θέμα του Γιάννη Βαρουφάκη, ξεκαθάρισε ότι ο υπουργός Οικονομικών παραμένει ο επίσημος διαπραγματευτής της χώρας και θα είναι εκείνος που θα παραβρεθεί στο Eurogroup. Παράλληλα ο κ. Σακελλαρίδης άσκησε δριμύτατη κριτική σε μερίδα ξένων ΜΜΕ, για την σκληρή στάση που κρατούν απέναντι στις προσπάθειες της κυβέρνησης.


Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το νομοσχέδιο των μέτρων της συμφωνίας ο κ. Γαβριηλίδης εμφανίστηκε αισιόδοξος ότι θα περάσει η συμφωνία, ενώ απέκλεισε τα σενάρια περί δημοψηφίσματος, λέγοντας «δημοψήφισμα ήταν οι εκλογές και τελειώσαμε», χωρίς ωστόσο να αποκλείει την διαδικασία σε περίπτωση αδιεξόδου.