Εκπλήξεις επιφύλαξε η νομαρχιακή συνέλευση της Νέας Δημοκρατίας Κυκλάδων που έλαβε χώρα την Τετάρτη 6 Μαΐου στα γραφεία του κόμματος στη Λεωφόρο Συγγρού, παρουσία των βουλευτών κκ. Γιάννη Βρούτση και Γιάννη Πλακιωτάκη, των πολιτευτών του νομού και των λοιπών στελεχών.

Ευχάριστη εντύπωση για τους παρευρισκομένους αποτέλεσε η είσοδος του Αντώνη Σαμαρά με σκοπό να συνομιλήσει με τα στελέχη του κόμματος για τα τοπικά προβλήματα και τις διεθνείς εξελίξεις. Έκανε την αυτοκριτική του αλλά και κάλεσε τα μέλη να κερδίσουν τη μάχη της κοινωνίας.

Το λόγο πήρε ο Γιάννης Βρούτσης ο οποίος μίλησε εξ ονόματος όλων των παρευρισκομένων και έθιξε θέματα γενικής και τοπικής πολιτικής. Επιπροσθέτως, παίρνοντας το λόγο όλοι οι πολιτευτές, συζητήθηκαν τα τοπικά οργανωτικά προβλήματα του νομού, δίνοντας έμφαση στους τομείς υγείας, ναυτιλίας και της ευρύτερης νησιωτικότητας.

Δεν έλειψαν και οι αντιπαραθέσεις μεταξύ των παρευρισκομένων... Τα μέλη της ΟΝΝΕΔ εξέφρασαν τη διαφωνία τους με τη διεξαγωγή συνδιάσκεψης και όχι εκτάκτου συνεδρίου, καυτηρίασαν τόσο την κατάρτιση των ψηφοδελτίων όσο και τις προσωπικές στρατηγικές που ακολουθήθηκαν στον νομό Κυκλάδων, ερχόμενοι σε  υποβόσκουσα σύγκρουση  με τον βουλευτή Κυκλάδων Γιάννη Βρούτση.