Στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους αναφέρθηκε ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι η ελληνική πλευρά ζητάει την πιστοποίηση της προόδου που έχει συντελεστεί στις διαπραγματεύσεις αναφέροντας ωστόσο ότι δεν υπάρχει  plan b «από τη στιγμή που η διαπραγμάτευση είναι σε εξέλιξη και σήμερα δεν τελειώνει τίποτα».

ΔΝΤ

Μετά από ερώτηση για το αν αύριο θα αποπληρωθεί κανονικά η δόση στο ΔΝΤ, επανέλαβε ότι «η ελληνική κυβέρνηση έχει την ευθύνη να καλύπτει τις χρηματοδοτικές υποχρεώσεις της προς το εξωτερικό».

Δημοψήφισμα

Αναφερόμενος στη διενέργεια δημοψηφίσματος είπε χαρακτηριστικά ότι η κυβέρνηση δεν φοβάται τη λαϊκή βούληση αφού " πιστεύει ότι η λαϊκή βούληση είναι σύμμαχός της σε αυτήν τη διαδικασία"

Όπως ανέφερε, το δημοψήφισμα είναι μια διαδικασία με την οποία ο λαός εκφράζεται με τρόπο δημοκρατικό και εγκρίνει ή απορρίπτει μια απόφαση της κυβέρνησης.

«Σίγουρα δεν είναι όπλο των δειλών», πρόσθεσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, απορρίπτοντας τη σχετική θέση που εξέφρασε ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο κ. Σακελλαρίδης επανέλαβε πως «δεν συμφέρει κανέναν η κωλυσιεργία» και πως όσο το συντομότερο επέλθει η αμοιβαία επωφελής συμφωνία τόσο το καλύτερο θα είναι για όλες τις πλευρές.

Διπλό νόμισμα

Ερωτηθείς σχετικά με δημοσίευμα της Handelsblatt που έκανε λόγο για «σενάριο Geuro» και εισαγωγή παράλληλου νομίσματος , επικαλούμενη δηλώσεις του πρώην επικεφαλής οικονομολόγου της Deutsche Bank Τόμας Μάιερ, ο κ. Σακελλαρίδης σχολίασε ότι ο Πρωθυπουργός κάνει συχνά συζητήσεις με οικονομολόγους, αυτό δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση ότι συμμερίζεται όλες τις πόψεις που ακούει.

Τράπεζα της Ελλάδος

«Δεν είναι δουλειά της κυβέρνησης να ερευνήσει το πώς προήλθε η πληροφορία για το email και αν υπήρξε ηλεκτρονική υποκλοπή», απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σε ερώτηση δημοσιογράφου που έκανε την σχετική καταγγελία.

«Εμεις είπαμε ότι αν ισχύει η Τράπεζα της Ελλάδας πρέπει να δώσει απαντήσεις. Αν υπάρχει θέμα υποκλοπής, αυτό πρέπει να καταγγελθεί στη δικαιοσύνη και όχι στον κυβερνητικό εκπρόσωπο» προσέθεσε λέγοντας ότι το θέμα θα πρέπει, αν υπάρχει κάτι τέτοιο, να εξεταστεί και από την ΕΣΗΕΑ ενώ σε ό,τι αφορά τον κ. Στουρνάρα υπογράμμισε πως «η κυβέρνηση επιδιώκει μία σχέση που να σέβεται την ανεξαρτησία της ΤτΕ, αλλά από την άλλη επιδιώκει να υπάρχει μία συνεργασία που να προωθεί τα συμφέροντα της οικονομίας και τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος».