Διάλογος με πολλά υπονοούμενα εκατέρωθεν διεξήχθη πριν από λίγο κατά την ακρόαση του νέου Δ.Σ της ΕΡΤ στη Βουλή μεταξύ της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου και του Α’ Αντιπροέδρου της Βουλής Αλέξη Μητρόπουλου με αφορμή αναξιοπρεπείς κατά τον κ. Μητρόπουλο ερωτήσεις που υπεβλήθησαν στα μέλη του διοικητικού Συμβουλίου της ΕΡΤ.

Όλα ξεκίνησαν όταν ο Αντιπρόεδρος της Βουλής με εμφανή στο πρόσωπό του τη δυσαρέσκεια από την πολύωρη διαδικασία αλλά και τις ερωτήσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου η οποία ρώτησε ποια ήταν η συμβολή των υποψηφίων μελών του Δ.Σ στην αποκατάσταση του «μαύρου» και αν συνέπραξαν με τους εργαζομένους αλλά και της Ραχήλ Μακρή η οποία ρώτησε το μέλος του Δ.Σ Ελισάβετ Παπακωνσταντίνου αν την έχει βαπτίσει ο Λάμπης Ταγματάρχης θέλησε να διατυπώσει τη θετική γνώμη του για τα μέλη του ΔΣ της ΕΡΤ και να αποχωρήσει για να μεταβεί στην αίθουσα της Ολομελείας προκειμένου να προεδρεύσει. «Είστε άνθρωποι σοβαροί, με αγώνες και ιστορία. Σήμερα δεχθήκατε αναξιοπρεπείς ερωτήσεις. Δεν έπρεπε καν να απαντήσετε. Σας εύχομαι καλό δρόμο. Δεν ήταν αναγκαία η πολύωρη και βασανιστική διαδικασία από τη στιγμή που έχει προηγηθεί διαγωνιστική διαδικασία από την κυβέρνηση. Δεν είμαστε ανακριτική αρχή. Το μόνο που έπρεπε να κάνουμε εμείς είναι να ακούσουμε τις εξαγγελίες των μελών και σε τρεις μήνες να τους κρίνουμε με βάση τις εξαγγελίες τους» είπε εμφανώς δυσαρεστημένος με όσα συνέβαιναν στην Επιτροπή ο κ. Μητρόπουλος.

Από την πλευρά της η κα Κωνσταντοπούλου προσπάθησε να κλείσει το θέμα διευκρινίζοντας ότι είναι πολλαπλές οι δηλώσεις βουλευτών που θέλουν να υποβάλλουν ερωτήσεις ξεκαθαρίζοντας ότι η Βουλή δεν είναι ανακριτική αρχή. «Θα παρακαλούσα να μην έχουμε χαρακτηρισμούς για το πώς συνάδελφοι ασκούν τα καθήκοντά τους. Δεν διαπίστωσα καμία αντικοινοβουλευτική άσκηση καθηκόντων» είπε η Πρόεδρος της Βουλής όμως ο κ. Μητρόπουλος ο οποίος είχε σηκωθεί από τη θέση του για να αποχωρήσει, κάθισε ξανά και ζήτησε τον λόγο: «Εγώ μίλησα ως καθηγητής και νομίζω ότι ως τέτοιον με τιμούσατε για χρόνια. Όπου υπάρχει εισήγηση της κυβέρνησης δεν ορίζεται η αρνητική γνώμη της επιτροπής.

Να τους βασανίζουμε ανθρώπους με αγώνες, διαδρομή, ιστορία δεν έχουμε τέτοιο δικαίωμα. Αναφέρθηκα στην τυπική διαδικασία. Οι άνθρωποι που είναι σήμερα εδώ επελέγησαν μεταξύ 200. Η κυβέρνηση άκουσε πολλές αιτιάσεις αλλά επέμεινε σε αυτούς. Ήμασταν παρόντες όταν μας εξήγησε ο Πρωθυπουργός κάποια ζητήματα. Κι εσείς ήσασταν παρούσα κα Πρόεδρε. Αυτούς εμπιστεύεται η κυβέρνηση. Εδώ πρέπει να ακούσουμε τις εξαγγελίες και τις δεσμεύσεις τους και σε τρεις μήνες να τους κρίνουμε. Όχι να τους ρωτάμε τόσες απίθανες λεπτομέρειες. Δεν ξέρω πόσο θα είμαι ως Αντιπρόεδρος της Βουλής. Όταν μπαίνουν αρχές αξιοπρέπειας πρέπει να τις σεβαστούμε. Αναφέρομαι σε 2-3 ερωτήσεις που απαξίωσαν ανθρώπους και διαδρομές» κατέληξε ο κ. Μητρόπουλος.

Η Πρόεδρος της Βουλής δεν άφησε την αιχμή του κ. Μητρόπουλου αναπάντητη και επεσήμανε: «Δεν την κατάλαβα την αιχμή που εκτοξεύσατε ότι δεν ξέρετε πόσο θα είστε Αντιπρόεδρος ακόμα. Αλλά κι εγώ όσο είμαι Πρόεδρος η διαδικασία θα τηρείται . Και θα τηρηθεί και στην προκειμένη περίπτωση. Αυτή η διαδικασία εν αντιθέσει με άλλες προβλέφθηκε με τον πρόσφατο νόμο που ο Υπουργός υπέγραψε» κατέληξε η Πρόεδρος της Βουλής με τον καυγά να λήγει εκεί.